ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Η άσπονδη φίλη μας Μέρκελ ήρθε να ελέγξει τα αποκαΐδια

Μίκης Θεοδωράκης: Η άσπονδη φίλη μας Μέρκελ ήρθε να ελέγξει τα αποκαΐδια
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αιχμηρό σχόλιο για την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ, στην Αθήνα έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας.

«Η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ επέβλεψε με γερμανική πυγμή και συνέπεια την καταστροφή της χώρας μας από την αρχή των Μνημονίων και ιδιαίτερα μετά το 2015 έχοντας γοητεύσει και καθυποτάξει τον Αλ. Τσίπρα», αναφέρει ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης και σημειώνει πως η καγκελάριος ήρθε «να ελέγξει τα αποκαΐδια».

Συγκεκριμένα, γράφει: «Μετά την μεγάλη πυρκαγιά ήρθε να ελέγξει τα αποκαΐδια με σκοπό να επιτύχει την περαιτέρω αξιοποίησή τους και την τελειωτική μας ερήμωση και με το βλέμμα στους υδρογονάνθρακες που σήμερα όλοι πλέον γνωρίζουν την ύπαρξη και την αξία τους που ανέρχεται σε δεκάδες τρισεκατομμύρια».

Αφού χαρακτηρίζει «άσπονδη φίλη» τη Μέρκελ, τονίζει πως η καγκελάριος «περιμένει την τελική μας ραγιαδοποίηση, ώστε να μην υπάρξει ούτε η παραμικρή αντίδραση από μέρους μας την ώρα της υφαρπαγής τους επ’ ωφελεία του γερμανικού λαού που φαίνεται δεν χόρτασε ακόμα μετά το φαγοπότι της εποχής της γερμανικής κατοχής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ