ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν γεύμα για τους μαθητές των Δημοτικών

Δωρεάν γεύμα για τους μαθητές των Δημοτικών
Eurokinissi/Τρυψάνη Φανή (φωτογραφία αρχείου)

Το πρόγραμμα "Δεκατιανό στο Σχολείο", που παρέχει ένα γεύμα σε 11.000 μαθητές, 64 σχολείων παρουσιάσθηκε σήμερα Δευτέρα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στο υπουργείο Εργασίας, από τους υπουργούς Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.


Το πρόγραμμα έχει στόχο, την αντιμετώπιση της φτώχειας των παιδιών και του υποσιτισμού τα σχολεία. Καλύπτει 64 δημοτικά σχολεία στο κέντρο της Αθήνας, της Κυψέλης, στα Άνω και Κάτω Πατήσια και σε Ειδικά Σχολεία στο Περιστέρι και στο Ίλιον.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, από τη μεριά του, δήλωσε ότι σχεδιάζεται, επίσης σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, η διανομή γάλακτος σε 25 σχολεία της Θεσσαλονίκης, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια κουλτούρα υγιεινής διατροφής στα παιδιά και στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, στην οποία η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επισήμανε ότι το φαινόμενο της ακραίας φτώχειας είναι ένα φαινόμενο που δεν ανήκει σε ευρωπαϊκές χώρες και ότι «σε έκτακτες συνθήκες απαιτούνται έκτακτα μέτρα», ενώ υπογράμμισε ότι το Δημόσιο είναι αυτό που έχει την ευθύνη του κοινωνικού κράτους και οφείλει να εξασφαλίζει τις παροχές κατά της φτώχειας.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου το "Δεκατιανό στο Σχολείο" είναι ένα πρώτο βήμα, καθώς υπάρχει σχεδιασμός, από τον Σεπτέμβριο του 2016, να παρέχεται ζεστό γεύμα στο 30% των δημοτικών σχολείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ