ΕΛΛΑΔΑ

Δούρου για Μάτι: Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την Περιφέρεια

Δούρου για Μάτι: Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την Περιφέρεια
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Παρότι πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την Περιφέρεια, ακολουθώ την προβλεπόμενη από τη Δικαιοσύνη διαδικασία, χωρίς κραυγές, με την πεποίθηση ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί σε κάποιο από τα στάδια της όλης διαδικασίας» είπε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αναφορικά με τη φωτιά στο Μάτι, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Την ίδια ώρα, η κ. Δούρου τόνισε ότι ζητούμενο για την ίδια είναι να μη μείνει «καμία σκιά», ακόμη και σε εκείνους οι οποίοι από πολιτικό φανατισμό έχουν θολωμένη κρίση.

«Μπροστά σε μια τέτοια εθνική τραγωδία, η αντικειμενική πολιτική ευθύνη του πολιτικού συστήματος και του κράτους είναι δεδομένη, και μάλιστα διαχρονικά. Η άναρχη δόμηση με τη δημιουργία παγίδων θανάτου, η μη αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο μη εκσυγχρονισμός των δομών του κράτους, τα κωλύματα για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων παράγουν ευθύνες οι οποίες πάνε πίσω στον χρόνο και αφορούν όλους μας.

Υπάρχουν επίσης ποινικές ευθύνες, οι οποίες προκύπτουν από παραβάσεις του νομικού πλαισίου. Αυτές ακριβώς ερευνά σήμερα η Δικαιοσύνη, εξετάζοντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό, Δήμους και Περιφέρεια» είπε η κ. Δούρου.

Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν πρόκειται να πάρει τη σκυτάλη από άλλους πολιτικούς, οι οποίοι όταν τους διερευνά η Δικαιοσύνη αρχίζουν να κραυγάζουν περί συκοφάντησης, απειλούν δικαστικούς λειτουργούς με μηνύσεις, μιλούν για σκευωρίες, πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικές διώξεις.

«Σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αξίες μιας δημοκρατικής, ευνομούμενης πολιτείας, κανένας πολιτικός, κανένας από τους “ισχυρούς”, δεν πρέπει να τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης από τη Δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να εξαντλεί την αυστηρότητά της απέναντί τους, πάντοτε εντός των ορίων των κανόνων δικαίου. Έτσι θα αποκατασταθεί η έννοια της πολιτικής υπό το αριστοτελικό πρίσμα» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ