ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχολογική υποστήριξη στην Ελληνική Αστυνομία

Ψυχολογική υποστήριξη στην Ελληνική Αστυνομία
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς εντάσσει στο προσωπικό της η ΕΛΑΣ με στόχο την επιστημονική και συμβουλευτική υποστήριξη δέκα αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής.

Πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι η διεύρυνση του προγράμματος και σε αλλες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, στο μέλλον.

Τα στελέχη τοποθετήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Ακροπόλεως, Κυψέλης, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Α΄Γλυφάδας, Δημοτικού Θεάτρου, Περάματος, Αγίας Βαρβάρας και Α΄Αχαρνών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 27 επιστήμονες- ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί- που καλούνται να συνδράμουν το έργο της ΕΛΑΣ, στη διαχείριση περιστατικών αυξημένης κοινωνικής ευαισθησίας και να παρέχουν αρωγή σε ειδικές περιπτώσεις, θυμάτων, κακοποιημένων ανηλίκων, θυμάτων βιασμού, ενδοοικογενειακής βίας, εμπορίας ανθρώπων αλλά και ατόμων εξαρτημένων από ναρκωτικά.

Η πρόσληψή τους ορίζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου για την κάλυψη έκτακτων κοινωνικών αναγκών στο πλαίσιο εφαρμογής προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ, με συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκε με τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς και τόνισε ότι η συμβολή τους στην επιστημονική και γενικότερη υποστήριξη των αστυνομικών υπηρεσιών αποτελεί «ποιοτικό δείκτη», που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ