Απεργία ΑΔΕΔΥ: «Παραλύει» το Δημόσιο την Πέμπτη - Κλειστά σχολεία
Την απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ζητά η ΑΔΕΔΥ.
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλον το δημόσιο τομέα την, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με αίτημα «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».
Εξάλλου, η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 11 το πρωί στη Βουλή.
Η πλήρης ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα:
"την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση", που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή».
Κόντρα Πλεύρη - Κωνσταντοπούλου για το μεταναστευτικό: «Και τον Θεμιστοκλή θα κατηγορούσατε για push back» - «Οι θέσεις σας είναι γνωστές»
16:43
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 115 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Ιανουάριο
16:36
Ζελέσνκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ανταλλάξει drones με πολωνικά μαχητικά
16:32
Έκρηξη σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά: Εσπευσαν Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ
16:31