ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί μοτοσικλετιστής διασώστης του ΕΚΑΒ και το βράδυ ιερέας

Το πρωί μοτοσικλετιστής διασώστης του ΕΚΑΒ και το βράδυ ιερέας
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το πρωί οργώνει το κέντρο της Αθήνας για να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη, ως διασώστης μοτοσικλετιστής του  ΕΚΑΒ ενώ το  βράδυ φοράει τα ράσα και προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να βρουν δύναμη μέσα από την πίστη τους. Ο λόγος για τον πατέρα Απόστολο Δαμκαλή, ο λόγος, ο οποίος έχει διπλή ιδιότητα.

«Ως διασώστης μοτοσικλετιστής κάνω τα ανθρωπίνως δυνατά για να διατηρήσω έναν άνθρωπο στη ζωή και από εκεί και πέρα ως ιερέας κάνω το ίδιο. Προσπαθώ να κρατήσω έναν άνθρωπο στη ζωή πνευματικά», αναφέρει ο ίδιος περιγράφοντας στον Ant1 την παράλληλη δραστηριότητά του και προσθέτει ότι ακόμη και οι ιερείς βοηθούν θεραπευτικά.

«Διότι ενισχύει την πίστη του ανθρώπου, ούτως ώστε, να σωθεί ο ίδιος και σωματικά, αλλά κυρίως πνευματικά. Είμαι διασώστης και η δουλειά μου είναι να σώζω ανθρώπινες ζωές. Και ως ιερέας να βοηθάω τον κόσμο να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, να ακούω, να αφουγκράζομαι τα προβλήματά τους», σημειώνει.

«Θαύματα γίνονται σε καθημερινή βάση, ασχέτως αν είμαι εγώ ή όχι. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούμε να τα δούμε αυτά τα θαύματα», τονίζει ακόμα.

Ο Απόστολος Δαμκαλής περιέγραψε ακόμα και τις δραματικές ώρες της τραγωδίας του περασμένου Ιουλίου, με την πυρκαγιά στο Μάτι.

«Ήταν φρικιαστικές οι σκηνές, προσπαθώ να τις βγάλω από το μυαλό μου», τονίζει και εξηγεί ότι εκείνη τη στιγμή λειτούργησε ως διασώστης «με ένα πολύ μεγάλο γιατί προς το Θεό».

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του Ant1:ΔΗΜΟΦΙΛΗ