ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Πώς θα φτάσετε στο κέντρο της Αθήνας

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Πώς θα φτάσετε στο κέντρο της Αθήνας
LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο κέντρο της Αθήνας. 

Διαδηλωτές από κάθε γωνιά της χώρας αναμένεται να κατακλύσουν την πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συγκέντρωση θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς, όπως έχει ανακοινωθεί, 3.000 λεωφορεία θα φτάσουν στην Αθήνα από τη βόρεια Ελλάδα μεταφέροντας στο Σύνταγμα 150.000-200.000 διαδηλωτές.

«Την Κυριακή δίνουμε τη μεγαλύτερη μάχη» είναι το μήνυμα του συλλαλητηρίου.

Ειδικότερα, στο επίσημο κάλεσμα για το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στο Σύνταγμα αναφέρει:

«Όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία! Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι δίνουμε την μεγαλύτερη μάχη. Παίρνουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία. Δίνουμε το “παρών” στο Μεγάλο Συλλαλητήριο».

Πάνω από 3.000 λεωφορεία από όλη την Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη, διαρκώς αυξάνονται τα λεωφορεία που μισθώνονται για να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου που θέλει να μεταβεί στην πρωτεύουσα. Το κόστος της συμμετοχής κυμαίνεται από 20- 23 ευρώ, ενώ τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν την κάθοδο τους προς την Αθήνα από το βράδυ του Σάββατου.

Η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία που θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας

«Έπειτα από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ενημερώνουμε πως:

  1. Τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Αφιδνών και, ανά δέκα περίπου, θα συνοδεύονται από οχήματα της Αστυνομίας ως το Μετρό Κατεχάκη (πλησίον).
  1. Τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από τη Δυτική και Νότια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Μάνδρας και θα συνοδεύονται από οχήματα στα Μετρό ΦΙΞ και ΣΕΦ».

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείσουν

Σημειώνεται πως από τις 10 το πρωί της Κυριακής, οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια με εντολή της αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ