ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Το μήνυμα της Αφροδίτη Μάνου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Το μήνυμα της  Αφροδίτη Μάνου για τη Συμφωνία των Πρεσπών
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η Αφροδίτη Μάνου, μία εκ των ομιλητριών του σημερινού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω facebook πριν ανέβει το βήμα της μεγάλης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.

Χαρακτήρισε «εγκληματική επιλογή» τη Συμφωνία των Πρεσπών και με τις φράσεις «οι ρίζες μας είναι βαθιές. Θα αντέξουμε» απάντησε σε όσους επιτίθενται στους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο.

«Στηρίζω το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία. Ανεπιφύλακτα και με όλες μου τις δυνάμεις», γράφει η κ. Μάνου και κάνει κάλεσμα για συμμετοχή.

«Κάλεσα και καλώ τους προσωπικούς μου φίλους και στενούς συνεργάτες καλλιτέχνες να υπογράψουν το κείμενο της Επιτροπής για Δημοψήφισμα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πιστεύω ότι για ένα τόσο σημαντικό Εθνικό Θέμα, πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι χωρίς ενδοιασμό, γιατί το κάλεσμα αυτό δεν είναι δικό μου και καμιάς επιτροπής. "Ο Ελύτης, ο Γκάτσος, ο μέγας Σεφέρης, οι ποιητές, οι ποιητές και τόσοι άλλοι". Ο Ρίτσος. Ο Τσαρούχης,ο Φασσιανός, ο Μίκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα, ο Σταύρος Ξαρχάκος κι ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Ο Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης. Αυτοί "φταίνε" για όλους μας. Αυτοί φυτέψανε το σπόρο μέσα μας και σημαδέψαν τη ζωή μας με την ανάσα τους. Αυτοί μάς γαλούχησαν με τις αξίες τους.

Αυτούς να καταδικάσουν όσοι μας βρίζουν ετερόκλητο όχλο, ανόητους και εθνικιστές. Οι ρίζες μας είναι βαθιές. Θα αντέξουμε.

Αν σκεφτόντουσαν να στηριχτούν επάνω μας πριν προχωρήσουν σε αμετάκλητες εγκληματικές επιλογές, θα βοηθούσαμε με όλη μας την ψυχή. Που είναι μεγάλη και ελληνική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ