ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Μηνυτήρια αναφορά του ΙΣΑ στον Εισαγγελέα για ληγμένα χημικά

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Μηνυτήρια αναφορά του ΙΣΑ στον Εισαγγελέα για ληγμένα χημικά
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα «για τη χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών από τις δυνάμεις Δημόσιας Τάξης στο χθεσινό ειρηνικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, με αποτέλεσμα την έκθεση σε κίνδυνο της υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας» κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

 

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικές ουσίες ληγμένες και επικίνδυνες -ειδικά για ευαίσθητες ομάδες, όπως είναι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι- οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν ευθύνες.

«Για μία ακόμη φορά, η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε μακελειό, επικίνδυνο για τη ζωή και την υγεία όλων των πολιτών, όταν χιλιάδες τόνοι χημικών ουσιών έπεσαν στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα η Αθήνα να μετατραπεί σ' έναν επικίνδυνο θάλαμο αερίων με στόχο να φιμωθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που διαδήλωναν ειρηνικά προασπιζόμενοι τα εθνικά μας συμφέροντα», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Ειδικότερα, στη μηνυτήρια αναφορά του ΙΣΑ επισημαίνονται τα εξής:

«Με αφορμή το θλιβερό γεγονός της ευρείας χρήσης χημικών ουσιών στο χθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία, επανέρχεται στο προσκήνιο η επικινδυνότητα της χρήσης χημικών ουσιών-δακρυγόνων από τις δυνάμεις επιβολής της Δημόσιας Τάξης. Οι επικίνδυνες αυτές χημικές ουσίες χρησιμοποιήθηκαν με σκοπό να διαλύσουν μια ειρηνική συγκέντρωση και, μάλιστα, εναντίον πολιτών κάθε ηλικίας με αποτέλεσμα η υγεία τους να εκτεθεί σε σοβαρό κίνδυνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ