ΕΛΛΑΔΑ

Ντοκουμέντο: Η δράση της σπείρας των Ρομά που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στη δυτική Αττική

Ντοκουμέντο: Η δράση της σπείρας των Ρομά που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στη δυτική Αττική

Με ένα όπλο στο χέρι, καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, κουκούλα και γάντια, ένα από τα μέλη της σπείρας των ρομά, ακινητοποιεί τον ιδιοκτήτη ενός περιπτέρου.

Το φωτογραφικό ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το CNN Greece δείχνει τον τρόπο δράσης της σπείρας που είχε γίνει φόβος και τρόμος στη δυτική Αττική με πάνω από 50 ληστείες και διαρρήξεις. Όπως αποκαλύφτηκε, συνολικά 10 άτομα ήταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και αφού εναλλάσσονταν κάθε φορά για να προκαλούν σύγχυση στις Αρχές, εισέβαλαν σε σπίτια, καταστήματα, περίπτερα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν σιδερόβεργες για να φοβηθούν τα θύματά τους και να τους παραδώσουν τα χρήματά τους.

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τις ληστείες, τα έκαιγαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, ενώ πολλές φορές δεν δίσταζαν να ληστέψουν και ανυποψίαστους πολίτες, ακόμα και στη μέση του δρόμου. Οι περιοχές που δρούσε κυρίως η σπείρα ήταν ο Ασπρόπυργος, η Μάνδρα, η Ελευσίνα, η Μαγούλα, αλλά και περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής και του Πειραιά.

Σε συντονισμένη επιχείρηση του τμήματος ασφάλειας Ελευσίνας με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ συνελήφθησαν τρία μέλη και αναζητούνται άλλα επτά.

Στα σπίτια τους βρέθηκαν κλοπιμαία, αλλά και δυο κυνηγετικά όπλα.

picture

ΔΗΜΟΦΙΛΗ