ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Νέο αποκαλυπτικό βίντεο από τα επεισόδια στη Βουλή

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Νέο αποκαλυπτικό βίντεο από τα επεισόδια στη Βουλή
EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Νέο βίντεο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία της περασμένης Κυριακής, αποτυπώνει τη βιαιότητα με την οποία ομάδα κουκουλοφόρων επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στο Σύνταγμα

Τα επεισόδια άρχισαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε σιδερολοστούς, καδρόνια, καπνογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τα άτομα αυτά. Αυτή ήταν η αρχή του χάους με τους συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, να αναζητούν καταφύγιο στα γύρω κτήρια.

Στα πλάνα του που δημοσιοποιεί το newsbomb.gr φαίνεται ένας από τους κουκουλοφόρους να σημαδεύει κατά μέτωπο τις δυνάμεις των ΜΑΤ με έναν εκτοξευτήρα φωτοβολίδων, στα σκαλιά μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στη Βουλή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της περασμένης Κυριακής τραυματίστηκαν συνολικά 49 άτομα, εκ των οποίων οι 25 ήταν αστυνομικοί, ενώ σημειώθηκαν 12 προσαγωγές, από τις οποίες οι επτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σε βάρος των επτά συλληφθέντων, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ