ΕΛΛΑΔΑ

Συγχαρητήρια Βούτση σε Γιώργο Λάνθιμο και Στέφανο Τσιτσιπά

Συγχαρητήρια Βούτση σε Γιώργο Λάνθιμο και Στέφανο Τσιτσιπά
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τα συγχαρητήριά του στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Γιώργο Λάνθιμο για τις μέχρι σήμερα διακρίσεις τους, εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Οι δύο ανήκουν στη χορεία των νέων ανθρώπων που με τις διακρίσεις τους στον αθλητισμό και τον πολιτισμό μάς κάνουν υπερήφανους. Οι νίκες του Στέφανου Τσιτσιπά στο τένις και οι δέκα υποψηφιότητες του Γιώργου Λάνθιμου στα κινηματογραφικά Όσκαρ, έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί κατακτήθηκαν με καθημερινό αγώνα, υπομονή και επιμονή», τονίζει ο κ. Βούτσης.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε συνολικά δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ για την ταινία του «The Favourite». Οι δέκα υποψηφιότητες του «The Favourite» είναι πέρα από κάθε προσδοκία και δικαιώνουν όσους πίστεψαν εξαρχής στον Γιώργο Λάνθιμο.

Οι υποψηφιότητες της ταινίας είναι για τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Φωτογραφίας, Καλύτερου Μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, Κοστουμιών, Α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και διπλή υποψηφιότητα Β’ γυναικείου ρόλου για τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ιστορική νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ, επικράτησε και του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, κερδίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open και τραβώντας όλα τα βλέμματα του παγκόσμιου τένις πάνω του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ