Υπόθεση Novartis: Βρίσκεται στην τελική ευθεία - Γράφουν το πόρισμα οι εισαγγελείς
Στην τελική της ευθεία οδεύει –σύμφωνα με πληροφορίες- η υπόθεση της Novartis, με τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς να έχουν ήδη ξεκινήσει να γράφουν κομμάτι-κομμάτι το πόρισμα αξιοποιώντας το υλικό που έχουν συλλέξει.
Ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν, προς το παρόν, στοιχεία για λογαριασμούς των ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων από πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, ενώ η έρευνα για τους λογαριασμούς στις ελληνικές τράπεζες βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη χωρίς να έχουν προκύψει κάποια στοιχεία μέχρι στιγμής.
Η ολοκλήρωση της εισαγγελικής διερεύνησης της υπόθεσης αναμένεται άμεσα, προς τα τέλη του μήνα ή το αργότερο το πρώτο 15μερο του Φεβρουαρίου, κι’ αυτό για να μην συμπέσει η άσκηση των ποινικών διώξεων με την προεκλογική περίοδο.
Οι διώξεις θα αφορούν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς η υπόθεση θα εκκαθαριστεί σύμφωνα με πληροφορίες για τις περιόδους 2010- 2012 ή 2009 -2013.
Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, δίωξη κατά πολιτικών για δωροδοκία, δύναται να ασκηθεί χωρίς την ύπαρξη δεδομένων για μαύρο πολιτικό χρήμα, αλλά με μόνα στοιχεία καταθέσεις, έγγραφα και λοιπά.
Στα έγγραφα οι εν λόγω πηγές, περιλάμβαναν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μηνύματα σε τηλέφωνα και χειρόγραφες σημειώσεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κατατέθηκε στη Βουλή το Σύνταγμα της πΓΔΜ χωρίς τις τροποποιήσεις
Αυξάνεται εκ νέου η φορολογία στα τσιγάρα
Αύξηση κατώτατου μισθού: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν
Μία σπάνια στιγμή μέσα στη Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησε τη ΝΔ
Δυσάρεστα νέα για τον «άνθρωπο-δέντρο»
Βρέθηκε ο 34χρονος που είχε εξαφανιστεί από τη Νίκαια - Επέστρεψε στο σπίτι του
16:53
Τράπεζας Πειραιώς: Κατώτατος Μισθός 1.700 για όλους τους εργαζόμενους - Τι προβλέπει η νέα σύμβαση
16:44
Βίντεο: Η στιγμή πτώσης του ελικοπτέρου στο Μέτσοβο - Κολυμπώντας βγήκαν οι επιβαίνοντες
16:35
Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στον Ορχομενό Βοιωτίας - Κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα
16:35