ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Βρίσκεται στην τελική ευθεία - Γράφουν το πόρισμα οι εισαγγελείς

Υπόθεση Novartis: Βρίσκεται στην τελική ευθεία - Γράφουν το πόρισμα οι εισαγγελείς
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στην τελική της ευθεία οδεύει –σύμφωνα με πληροφορίες- η υπόθεση της Novartis, με τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς να έχουν ήδη ξεκινήσει να γράφουν κομμάτι-κομμάτι το πόρισμα αξιοποιώντας το υλικό που έχουν συλλέξει.

Ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν, προς το παρόν, στοιχεία για λογαριασμούς των ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων από πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, ενώ η έρευνα για τους λογαριασμούς στις ελληνικές τράπεζες βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη χωρίς να έχουν προκύψει κάποια στοιχεία μέχρι στιγμής.

Η ολοκλήρωση της εισαγγελικής διερεύνησης της υπόθεσης αναμένεται άμεσα, προς τα τέλη του μήνα ή το αργότερο το πρώτο 15μερο του Φεβρουαρίου, κι’ αυτό για να μην συμπέσει η άσκηση των ποινικών διώξεων με την προεκλογική περίοδο.

Οι διώξεις θα αφορούν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς η υπόθεση θα εκκαθαριστεί σύμφωνα με πληροφορίες για τις περιόδους 2010- 2012 ή 2009 -2013.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, δίωξη κατά πολιτικών για δωροδοκία, δύναται να ασκηθεί χωρίς την ύπαρξη δεδομένων για μαύρο πολιτικό χρήμα, αλλά με μόνα στοιχεία καταθέσεις, έγγραφα και λοιπά.

Στα έγγραφα οι εν λόγω πηγές, περιλάμβαναν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μηνύματα σε τηλέφωνα και χειρόγραφες σημειώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ