Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για την τιμή των τσιγάρων
Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής των τσιγάρων όπως διευκρινίζουν κύκλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και τονίζουν που η απόφαση στο ΦΕΚ αφορά μόνο τα λαθρεμπορεύματα.
Με αφορμή δημοσιεύματα περί της απόφασης του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, για τον καθορισμό της Σταθμισμένης Μέσης Τιμής (Σ.Μ.Τ.) λιανικής πώλησης των τσιγάρων για το έτος 2019 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, που προβλέπει την αύξηση της τιμής των τσιγάρων, διευκρινίζεται ότι οι τιμές λιανικής πώλησης καθορίζονται ελεύθερα.
Η μέση σταθμισμένη τιμή που καθορίζεται στην συγκεκριμένη απόφαση , βγαίνει κάθε έτος και χρησιμοποιείται μόνο ως βάση για τον υπολογισμό των επιβαρύνσεων των τσιγάρων που κατάσχουν οι τελωνειακές και άλλες διωκτικές αρχές, δηλαδή τα λαθρεμπορεύματα.
SPONSORED
Μουσικό πρόγραμμα ABBA στο Λονδίνο: «Ενθαρρύνοντας τους νέους στις παραστατικές τέχνες»
13:25
CNNi: Γιατί τα Στενά του Ορμούζ είναι το μεγάλο «όπλο» του Ιράν - Τα «διόδια» και το κόστος
13:16
Ο Γκαρθ Μπρουκς στοχεύει στην πώληση του μουσικού καταλόγου του έναντι 2 δισ. δολαρίων
13:13
Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς κοντά στο άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι
13:03