ΕΛΛΑΔΑ

«Ο θάνατος ενός παιδιού είναι φοβερό πράγμα»: Η απολογία Κορκονέα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο

«Ο θάνατος ενός παιδιού είναι φοβερό πράγμα»: Η απολογία Κορκονέα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας διεξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, από τους ειδικούς φρουρούς, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

«Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου συντριβή. Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην μάνα τα αδέρφια για τον εκλιπόντα πατέρα του παιδιού. Θα ήθελα αν μπορούσα να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων», δήλωσε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας ξεκινώντας την απολογία του.

Ο ειδικός φρουρός εκτίει ισόβια ποινή για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, καθώς το πρωτόδικο δικαστήριο μετέτρεψε την αρχική κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

«Ο θάνατος ενός παιδιού είναι φοβερό πράγμα», όπως είπε, για να συμπληρώσει πως του έρχονται εικόνες στο μυαλό που του κάνουν την καρδιά κομμάτια. «Θα ήθελα στο μέλλον αν μπορούσα να τα φέρει ο Θεός να μιλήσω με τη μητέρα και να της πω πράγματα που θα βγουν μέσα από την καρδιά μου», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν περίπου ένα χρόνο, κατά την έναρξη του εφετείου, ο Επ. Κορκονέας ισχυρίστηκε αθώος, καταθέτοντας ενώπιον της έδρας ότι «δεν πρόκεται να ζητήσω συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο», προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και των τότε συνηγόρων υπεράσπισής του, Αλέξη Κούγια και Βάσως Πανταζή, οι οποίοι παραιτήθηκαν.

Αναφορικά με το δεύτερο ειδικό φρουρό, Βασίλη Σαραλιώτη, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη δέκα ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Ένα χρόνο μετά, αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της μη απομάκρυνσης του από τον τόπο καταγωγής του, επικαλούμενος την ασθένεια του πατέρα του και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του και έκτοτε παραμένει ελεύθερος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ