ΕΛΛΑΔΑ

Ιστορία που σοκάρει στην Εύβοια: Ηλικιωμένος έμεινε χωρίς φαΐ και νερό για πέντε μέρες

Ιστορία που σοκάρει στην Εύβοια: Ηλικιωμένος έμεινε χωρίς φαΐ και νερό για πέντε μέρες
Pixabay

Μία απίστευτη ιστορία ενός μοναχικού ανθρώπου που είχε να φάει και να πιει νερό πέντε μέρες γιατί κατέπεσε σωματικά, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, αποκαλύφθηκε την Πέμπτη στην Εύβοια.

Ο ηλικιωμένος σώθηκε χάρη στο ενδιαφέρον απλών ανθρώπων και εθελοντών που τον εντόπισαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ο άτυχος άνδρας, περίπου 70 ετών, ζει μόνος σε παράπηγμα σε δύσβατη περιοχή στην παραλία της Κύμης και ουσιαστικά συντηρείται από τους κατοίκους της περιοχής που του δίνουν καθημερινά ένα πιάτο φαγητό.

Τον τελευταίο καιρό όμως είχε εξαφανιστεί, προκαλώντας την ανησυχία των ανθρώπων που τον βοηθούσαν. Έτσι με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής «Λιαννή Άμμος» κάλεσαν τους άνδρες της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας SAR 312 για να πάνε στο σημείο όπου βρίσκεται το παράπηγμά του, ώστε να δουν αν είναι καλά.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης η επιχείρηση ξεκίνησε με την ομάδα να εισέρχεται στο σπίτι του ύστερα από αρκετή προσπάθεια και οι εικόνες που αντίκρισαν οι διασώστες συγκλονίζουν. Είδαν τον άνδρα σε άθλια κατάσταση και με μεγάλη δυσκολία να ψελλίζει,«λίγο νερό».

Το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Κύμης, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το tvstar.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ