ΕΛΛΑΔΑ

Ελένη Τοπαλούδη: Φωτογραφίες από το σπίτι του μαρτυρίου στη Ρόδο - Τα ντοκουμέντα της δολοφονίας

Ελένη Τοπαλούδη: Φωτογραφίες από το σπίτι του μαρτυρίου στη Ρόδο - Τα ντοκουμέντα της δολοφονίας

Φωτογραφίες που ήρθαν στο «φως» δείχνουν το εσωτερικό του σπιτιού όπου έπεσε θύμα επίθεσης - σεξουαλικής και σωματικής, η φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη.

Συγκεκριμένα, από τις φωτογραφίες, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Δημοκρατική», διαπιστώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι «διασκέδαζαν» πριν από το έγκλημα στην κουζίνα της οικίας και κατανάλωναν αλκοόλ, ενώ μετά το φονικό οι κηλίδες αίματος σε τοίχους, σε έπιπλα και στο μπάνιο παρέμειναν εμφανείς και είναι πλέον αποδείξεις για τη βαρβαρότητα που επέδειξαν.

Βρέθηκαν αποτυπώματα των δραστών σε ένα μπουκάλι με βότκα, σε βάζα και τζάμια, σε κούπες και σε ένα κουτί πορτοκαλάδας. Βρέθηκε εξάλλου και δακτυλικό αποτύπωμα της φοιτήτριας σε μια συσκευασία σοκολάτας.

Ανατριχιαστικό είναι επίσης το θέαμα κουζινομάχαιρου το οποίο έχει στραβώσει που βρέθηκε σε απόμερο σημείο στην παραλία Γκίνας, όπου πέταξαν κακήν κακώς αποδεικτικά στοιχεία για την εγκληματική δράση τους.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ανακρίσεις

Εν τω μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από την ανακρίτρια Ρόδου η κύρια ανάκριση για την υπόθεση.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν επιβεβαιώθηκε, επί του παρόντος, πληροφορία που θέλει τη φοιτήτρια να συνομίλησε μέσω κινητού της τηλεφώνου τον Ιανουάριο του 2018 με κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας του πατέρα του 21χρονου Ροδίτη κατηγορούμενου για τον φόνο και τον βιασμό της, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε ο τελευταίος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι από την άρση του απορρήτου, που έχει ολοκληρωθεί εν μέρει, κι από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι δεν αποκλείεται να υποβληθούν και νέα στοιχεία από τις έρευνες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στο προσεχές διάστημα.

Επιπλέον η ανακρίτρια προσπάθησε με τη λήψη καταθέσεων από εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα των δύο κατηγορουμένων.

«Δημιουργούσαν κατ’ επανάληψη προβλήματα στα σχολεία τους»

Προέκυψε ειδικότερα ότι οι δύο κατηγορούμενοι, ήταν άτομα παραβατικά, που δημιουργούσαν κατ’ επανάληψη προβλήματα στα σχολεία που φοιτούσαν, που εμπλέκονταν σε καβγάδες και δυσχέραιναν το εκπαιδευτικό έργο.

Ενώπιον της ανακρίτριας έχουν καταθέσει ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο φρουρός στους οποίους είχε απευθυνθεί η Ελένη Τοπαλούδη πριν από ένα χρόνο. Και οι δύο αστυνομικοί διευκρίνισαν πως η 21χρονη φοιτήτρια δεν είχε καταγγείλει βιασμό αλλά επεδίωξε ενημέρωση για τυχόν μέτρα που μπορεί να λάβει σε περίπτωση που ένα βίντεο, το οποίο είχε τραβήξει ο ένας εξ’ αυτών εμφανιζόταν στο διαδίκτυο.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας έδωσε τα στοιχεία του στη φοιτήτρια, την ενημέρωσε για όποιες δυνατότητες είχε προκειμένου να κινηθεί νομικά και της είπε πως οτιδήποτε θελήσει να προσέλθει ξανά στην ασφάλεια.

Διευκρινίστηκε μάλιστα πως το περιστατικό αυτό δεν καταγράφηκε σε κάποιο βιβλίο λόγω της μεγάλης προσέλευσης πολιτών στην υπηρεσία για ποικίλα ζητήματα και για το γεγονός ότι η φοιτήτρια επιφυλάχθηκε να προσέλθει ξανά στην υπηρεσία προκειμένου να υποβάλει έγκληση, πράγμα όμως που δεν έπραξε.

Νέα μαρτυρία για τον 19χρονο

Την ίδια ώρα, νέα μαρτυρία ενός νεαρού Ροδίτη αναφέρει πως ο 19χρονος βίαζε κοριτσάκια.

Η δράση του ήταν κάτι σαν «κοινό μυστικό στη Ρόδο» όπως αναφέρει στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.



«Έπαιρνε μικρά κοριτσάκια και τα βίαζε βασικά. Ήμασταν με μία κοπέλα. Εγώ ήθελα να πάω Κρεμαστή γιατί ήταν ένα πάρτι και τον ρώτησα αν μπορεί να με πάει αυτός με το αμάξι. Μου είπε "αν έρθει και η μικρή". Πήγαμε εκεί πέρα και έφυγαν αυτοί οι δύο. Μου είπε την άλλη ημέρα ότι πήγε και πήρε κάτι μπύρες και έκανε κινήσεις. Κάθε φορά που έπαιρνε κοπέλες στο αμάξι έκανε κίνηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ