ΕΛΛΑΔΑ

Πτώχευση για το συνεταιρισμό «ΘΕΣ Γάλα» - Αγωνία για την τύχη του μετά το «κανόνι»

Πτώχευση για το συνεταιρισμό «ΘΕΣ Γάλα» - Αγωνία για την τύχη του μετά το «κανόνι»

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε ο θεσσαλικός συνεταιρισμός παραγωγών «ΘΕΣ Γάλα»

Τίτλοι τέλους, πέφτουν άδοξα, όπως όλα δείχνουν στο Συνεταιρισμό Παραγωγών «ΘΕΣ Γάλα», μετά την κατάθεση αίτησης πτώχευσης στο Πρωτοδικείο της Λάρισας.

Το δικαστήριο για την κύρια συζήτηση σχετικά με την οριστική υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου με την προαπαιτούμενη συναίνεση των πιστωτών του θα γίνει στις 22 Μαρτίου 2019.

Σύμφωνα με το thessaliaeconomy.gr, οι τρεις πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν με την προσφυγή στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς δεν υπήρχε άλλη διέξοδος και οι απανωτές κατασχέσεις που θα ακολουθούσαν θα έβαζαν οριστικό λουκέτο στην επιχείρηση και θα έχαναν το σύνολο των κεφαλαίων που διοχέτευσαν στον συνεταιρισμό.

Το συνολικό ποσό υπολογίζεται στα 6 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό άνοιγμα προς γαλακτοπαραγωγούς, προμηθευτές και εργαζόμενους, μαζί με τα δάνεια, φτάνει κοντά στα 20 εκατ. ευρώ.

Ο «ΘΕΣ Γάλα» χρειάζεται άμεσα κεφάλαια κίνησης, τουλάχιστον ενός εκατ. ευρώ, ενώ το εμπορικό σήμα έχει δεσμευτεί από τον επιχειρηματία Ξενοφώντα Καντώνια, αντί 500.000 ευρώ τα οποία εκχώρησε όταν αρχικά εκδήλωσε ενδιαφέρον εξαγοράς της επιχείρησης, αλλά στην πορεία υπαναχώρησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ