ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Θέμου Αναστασιάδη: Έντονη συγκίνηση στο τελευταίο αντίο

Κηδεία Θέμου Αναστασιάδη: Έντονη συγκίνηση στο τελευταίο αντίο

Εκπρόσωποι του πολιτικού, δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου, αλλά και απλοί πολίτες έδωσαν το «παρών» στο τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο και εκδότη Θέμο Αναστασιάδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην Ζυρίχη της Ελβετίας μετά τη «μάχη» του με τον καρκίνο. 

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά, όπου η οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες του θανόντος είχαν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, ο επίτροπος της Κομισιόν, Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι δημοσιογράφοι Έλλη Στάη, Νίκος Ευαγγελάτος, Αντώνης Σρόιτερ, Αγγελική Νικολούλη, ήταν ανάμεσα σε όσους έδωσαν το «παρών» στον Ιερό Ναό.

Η ταφή του Θέμου Αναστασιάδη θα γίνει στον Κότρωνα Λακωνίας, στον τόπο που λάτρευε και επισκεπτόταν κάθε χρόνο.

«Αποχαιρετώ έναν παλιό και καλό φίλο, έναν άνθρωπο που τίμησε το δημοσιογραφικό επάγγελμα», είπε στους δημοσιογράφους ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Έφυγε σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και θα μας λείψει πολύ», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μόνο στεναχωρημένος μπορεί να είναι σήμερα κανείς από τον χαμό ενός ωραίου ανθρώπου και οικογενειάρχη», είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Παρότι η εποχή είναι πολύ άσχημη για την Ελλάδα, ήρθα να τιμήσω τον Θέμο που άσχετα από τη διαδρομή του ήταν ένας αγωνιστής», ήταν η δήλωση του Βασίλη Λεβέντη.

Ποιος ήταν ο Θέμος Αναστασιάδης

Ο Θέμος Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιανουαρίου 1958.

Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εργάστηκε ως πολιτικός - οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Εξπρές», «Ελευθεροτυπία» και «Καθημερινή», στην οποία διετέλεσε και διευθυντής.

Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» του Δήμου Αθηναίων.

Στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίασε χιουμοριστικά talk show («Νοκ Άουτ», «Μπίλιες»).

Μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία υπήρξε η εκπομπή ΟΛΑ στον ALPHA, η οποία προβαλλόταν από τα μέσα του 2006 από τον ΑΝΤ1 και στην οποία παρουσιάζονταν, μεταξύ άλλων, βίντεο με συρραφή αποσπασμάτων από τηλεοπτικές εκπομπές.

Υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και ιδιοκτήτης του δημοσιογραφικού ομίλου «Πρώτο Θέμα ΑΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ