ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες: Ετοιμάζουν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες: Ετοιμάζουν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα
Eurokinissi

Νέες κινητοποιήσεις με μπλόκα στις Εθνικές Οδούς προανάγγελουν οι αγρότες, με αφορμή τις διώξεις της Εισαγγελίας κατά δεκάδων συναδέλφων τους από το μπλόκο της Νίκαιας.

Υπενθυμίζεται, ότι για την 1η Μαρτίου έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, οι δέκα αγρότες κατά των οποίων ασκήθηκε δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

Αντιδρώντας σε αυτές τις διώξεις, οι αγρότες προαναγγέλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, το μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής των μπλόκων, Γιάννης Βάγγος.

«Δεν έχει ξαναγίνει αυτό σε συνδικαλιστικό όργανο στην Ελλάδα. Όσοι είναι απέναντι, μας χαρακτηρίζουν ακροδεξιούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βάγγος

Υποστήριξε δε ότι είναι πρώτη φορά που τους στέλνουν σε δικαστήριο χωρίς να έχει προηγηθεί απολογία.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης ανέφερε ότι «είμαστε και ως κυβέρνηση αντίθετοι στα αγροτοδικεία. Η εποχή που ξεφούσκωναν τα λάστιχα των τρακτέρ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «οφείλουμε να διαχωρίσουμε την πολιτική εξουσία και τη βούληση της, από τη δικαστική η οποία λειτουργεί με τους δικούς της νόμους».

«Νόμιμη μεν, αλλά βεβιασμένη και αντιβαίνουσα στο τεκμήριο της αθωότητας», χαρακτήρισε την απευθείας κλήση αγροτών στο ακροατήριο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.

Ο υφυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι «έπρεπε να τηρηθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί εάν και υπό ποιες συνθήκες πιθανόν τελείται ένα αδίκημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ