ΕΛΛΑΔΑ

Στο αρχείο τέθηκαν οι καταγγελίες Πανούση περί απειλών κατά της ζωής του

Στο αρχείο τέθηκαν οι καταγγελίες Πανούση περί απειλών κατά της ζωής του
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στο αρχείο μπήκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση για πιθανές απειλές κατά της ζωής του και για εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης στον Κορυδαλλό από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα.

Δόθηκε παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου μόνο για το μέρος των καταγγελιών που αφορούν στο αδίκημα της κατάληψης ή συμμετοχής σε κατάληψη δημόσιου κτιρίου, σχετικά με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο εισαγγελικό πόρισμα, ο κ. Πανούσης δεν υπονόησε ποτέ ότι ο Πέτρος Λάμπου, στενός συνεργάτης, του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, είχε σχέσεις με την τρομοκρατία.

Απλώς όπως προέκυψε από την έρευνα, του είχαν ανατεθεί καθήκοντα για κατευνασμό των εντάσεων μέσα στις φυλακές και έτσι προσέγγιζε και συζητούσε με κρατουμένους οι οποίοι του έδειχναν εμπιστοσύνη ενώ σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις ο κ. Λάμπρου θεωρείται ότι είχε επιτυχή θητεία στο ρόλο αυτό.

Επίσης, όπως αναφέρει το πόρισμα, στο πλαίσιο νόμιμων συνακροάσεων που έκαναν στις φυλακές, οι αστυνομικοί ενημέρωναν κατά διαστήματα τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης σχετικά με τις απεργίες πείνας, τον τρόπο προβολής τους στα ΜΜΕ και άλλες δράσεις τους.

Σε νόμιμες συνακροάσεις καταγράφεται επίσης έντονο αίτημα των κρατουμένων προς τον κ. Λαμπρου για την αντικατάσταση του κ. Πανούση, ενώ τον Μάρτιο του 2015 καταγράφεται ότι "αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αλλαγές θα είναι χειρότερος από τους άλλους" με την υποσημείωση ότι "ο πόνος θα απαντηθεί με πόνο".

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο κ. Πανούσης ζήτησε από τον κ. Λάμπρου να μάθει τι συμβαίνει, αλλά από ότι προκύπτει ότι ο Λάμπρου μιλούσε θετικά για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ