ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτες εικόνες στην Κρήτη: Το χιόνι βάφτηκε... πορτοκαλί

Απίστευτες εικόνες στην Κρήτη: Το χιόνι βάφτηκε... πορτοκαλί
neakriti.gr

Άκρως εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τις κορυφές Λευκών Ορέων στα Χανιά της Κρήτης.

Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι η αφρικανική σκόνη κάλυψε τα πάντα, ενώ από την επέλασή της δεν γλίτωσαν ούτε τα βουνά, προσδίδοντάς τους ένα απόκοσμο χρώμα.

Το εκτυφλωτικό λευκό των βουνών, σύμφωνα με το neakriti.gr, μετατράπηκε σε πορτοκαλί, με αποτέλεσμα τα βουνά να πάρουν την όψη των… αμμόλοφων της Σαχάρας!

kriti

Η φωτογραφία τραβήχθηκε από την κ.Ειρήνη Καλαϊτζάκη την Τρίτη στις κορυφές Κάστρο και Φανάρι των Λευκών Ορέων στα Χανιά και προκαλεί από το πρωί εντύπωση, καθώς αποτελεί μια μαγευτική και ταυτόχρονα όχι και τόσο συνηθισμένη εικόνα για όσους δεν παρατηρούν συστηματικά τα φαινόμενα της φύσης.

Όπως τόνισε μιλώντας στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας «η αφρικανική σκόνη “έκατσε” πάνω στο χιόνι και έτσι χάθηκε η ομορφιά του λευκού τοπίου. Η σκόνη ήταν περισσότερη τις προηγούμενες μέρες και λιγότερη την Τρίτη. Όπως και να’χει την Τετάρτη ολοκληρώνεται η μεταφορά της».

Θα λιώσουν τα χιόνια και θα «χαθεί» το νερό

Όπως μάλιστα είχε διευκρινίσει ο μετεωρολόγος: «όταν το χιόνι καλυφθεί με σκόνη, λαμβάνει με μεγαλύτερη ευκολία την ακτινοβολία, τη μετατρέπει σε θερμότητα και το λιώνει. Όσο πιο γρήγορα λιώνει, τόσο πιο επιφανειακή είναι απορροή των υδάτων και ένα μεγάλο μέρος του νερού ενδέχεται να χαθεί από τον υπόγειο υδροφορέα».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ