ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία των Πρεσπών: Στη φυλακή ο 27χρονος για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο

Συμφωνία των Πρεσπών: Στη φυλακή ο 27χρονος για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο
EUROKINISSI

Στη φυλακή οδηγείται τελικά ο 27χρονος που συνελήφθη για τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στις 20 Ιανουαρίου.

Μετά την απολογία του την περασμένη εβδομάδα, ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος ή να αφεθεί ελεύθερος.

Τη διαφωνία αυτή ήρε σήμερα (31/1) το δικαστικό συμβούλιο και με βούλευμά του τάχθηκε υπέρ της άποψης του εισαγγελέα και διέταξε την προφυλάκιση του 27χρονου.

Ο νεαρός που όλες αυτές τις μέρες παρέμενε κρατούμενος στη ΓΑΔΑ, εμπλέκεται και στην επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Φαβέλα» στο Μικρολίμανο, η οποία -κατά την αστυνομία- έγινε από χρυσαυγίτες.

Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια, μετά τις απολογίες τους, είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία για τους επτά κατηγορούμενους περιλαμβάνει τα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και τα πλημμελήματα της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, διακεκριμένων φθορών σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος, αντίστασης κατά της αρχής, εξύβρισης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ