ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Έκρυβε στο σπίτι του... λείψανα αγίων και δισκοπότηρα

Βόλος: Έκρυβε στο σπίτι του... λείψανα αγίων και δισκοπότηρα
Ελληνική Αστυνομία

Δισκοπότηρα, λείψανα αγίων αλλά και ευαγγέλιο έκρυβε σπίτι του ένας 34χρονος με την εισαγγελία να του ασκεί, την Πέμπτη, ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές πραγμάτων καλλιτεχνικής και αρχαιολογικής αξίας και αντικειμένων που προορίζονται για θρησκευτική λατρεία.

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από καταγγελία που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας από ιερέα της Λάρισας, υποστήριξε στην ανάκριση πως τα αντικείμενα της συλλογής του, ήταν δώρα από τις ενορίες που βοηθούσε.

Η έρευνα της αστυνομίας απέδειξε πως τα αντικείμενα ήταν κρυμμένα σε αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού και κατασχέθηκαν οκτώ λειψανοθήκες με λείψανα Αγίων, τέσσερα Ιερατικά Βιβλία, ένα Ευαγγέλιο, ένα μπρούτζινο έμβλημα με παράσταση Αγίου, μία ξύλινη εικόνα Αγίου, ένα ξύλινο κουτί που περιείχε χρυσή αλυσίδα αποτελούμενη από σταυρούς, ένα μεταλλικό δισκοπότηρο, ένα μεταλλικό μυροδοχείο, δύο μεταλλικά προσαρτήματα εκκλησιαστικών σκευών «αστερίσκοι», δύο μεταλλικά δισκάρια, δύο υφασμάτινα αντιμήνσια, οκτώ μεταλλικές λαβίδες, έξι μεταλλικές λόγχες, μία ασημένια αλυσίδα και τμήμα θυμιατού.

21022018thesal003

Η εις βάρος του προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε από την εισαγγελία και ασκήθηκε εναντίον του δίωξη, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ήταν αξίας 5.000 ευρώ, σύμφωνα με το e-thessalia.gr.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 34χρονος παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο, ενώ μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης αφέθηκε ελεύθερος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ