ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Κόσμος: Τα μηνύματα που αντάλλαξαν δράστης και θύμα πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του Βέλγου

Νέος Κόσμος: Τα μηνύματα που αντάλλαξαν δράστης και θύμα πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του Βέλγου

Ολόκληρο το ιστορικό των συνομιλιών του θύματος με το δολοφόνο του, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, η οποία εμπόδιζε τις Αρχές να τις παρακολουθούν, έχουν στα χέρια τους η ΕΛ.ΑΣ. και οι αρμόδιοι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών, που εντόπισαν και συνέλαβαν το δολοφόνο του 54 χρόνου Βέλγου για το έγκλημα τον Ιούνιο του 2017 στο Νέο Κόσμο.

Όπως αποκαλύφθηκε, το θύμα ήταν μέλος μεγάλου καρτέλ κοκαΐνης στην Ευρώπη ενώ είχε έρθει σε ρήξη με ένα άλλο κύκλωμα ναρκέμπορων, που έφτασε μάλιστα στο σημείο να απαγάγει συνεργάτη του θύματος, για να λύσουν τις διαφορές τους με τον 54χρονο.

Στις συνομιλίες που γίνονταν στα αγγλικά υπάρχει και το επίμαχο μήνυμα, με το οποίο ο δράστης κλείνει τη συνάντηση θανάτου με τον 54χρονο.

Θύμα: «Μαθαίνω ότι χτυπούν πολύ άσχημα το φίλο μου. Πρέπει να επικοινωνήσουμε. Πρέπει να τα πούμε γρήγορα.

Δράστης: «Εντάξει, εντάξει, τα ξέρω όλα αυτά. Είμαι Ελλάδα»

Θύμα: «Σου λέω πρέπει να κανονιστεί ραντεβού, πρέπει να τελειώσει το θέμα»

Δράστης: «Οκ, πήγαινε τώρα στην οδό Φανοσθένους 14, που έχει ένα μικρό παρκάκι»

Θύμα: «Οκ, πάω τώρα»

Μερικές ώρες αργότερα ο 54 χρόνος θα βρεθεί νεκρός με μια σφαίρα ανάμεσα στα μάτια.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα έρευνα των αστυνομικών, από την αρχή οι κακοποιοί είχαν αποφασίσει ότι θα σκοτώσουν τον Βέλγο. Μιλούν, δε, ξεκάθαρα για συμβόλαιο θανάτου.

Στα μηνύματα γίνεται λόγος και για τα λύτρα που ζητούσαν για να αφήσουν το συνεργό του ελεύθερο, χωρίς όμως να αναφέρεται το ακριβές ποσό. Ζητούσαν όμως τα χρήματα να κατατεθούν στη Σαραγόσα της Ισπανίας.

Ο 32χρονος Αλβανός συνελήφθη λίγο πριν φύγει από τη χώρα, ενώ ήταν τέτοια η σιγουριά ότι δεν θα τον εντοπίσουν ποτέ οι Αρχές, που είχε ακόμα πάνω του και χρησιμοποιούσε το ίδιο κινητό τηλέφωνο!

Οι άλλοι δυο συνεργοί του, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στις αρχές, διαφεύγουν μέχρι σήμερα της σύλληψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ