Πύργος: Σε ύφεση η φωτιά στον Καϊάφα
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (04/02) από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, κοντά στη λίμνη Καϊάφα, στην Ηλεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς το γειτονικό βουνό, Λαπίθας.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 20 αυτοκίνητα και 50 άτομα, όμως το έργο της πυρόσβεσης να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Να σημειωθεί ότι φωτιά στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί και χθες Κυριακή, το μεσημέρι, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις.
Από την πυρκαγιά κάηκε δασική έκταση, ωστόσο δεν απειλήθηκαν σπίτια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το μέτωπο ξεκίνησε από κάψιμο καλαμιών, συνηθισμένη τακτική που ακολουθείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.
Τσουχτερά πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ – Ποιες είναι οι νέες ποινές
05:00
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πότε λήγουν οι αιτήσεις - Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια
04:00
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα- Βήμα προς βήμα η διαδικασία εγγραφής
03:00
«Σήμα Διαφορετικότητας»: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα
02:00