ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές για γέλια και για... κλάματα στη Στυλίδα: Τους συνέλαβαν ενώ έτρωγαν σε σουβλατζίδικο

Ληστές για γέλια και για... κλάματα στη Στυλίδα: Τους συνέλαβαν ενώ έτρωγαν σε σουβλατζίδικο
EUROKINISSI

Τα άμεσα αντανακλαστικά των αστυνομικών αρχών σε συνδυασμό με το σύστημα… ασφάλειας των τραπεζικών συναλλαγών γλίτωσαν από τα χειρότερα έναν 53χρονο, ο οποίος βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο χωράφι του σε ευρύτερη περιοχή της Στυλίδας προκειμένου να προχωρήσει σε εργασίες.

Σύμφωνα με το lamianow.gr, την ώρα που εκτελούσε τις εργασίες του είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του λίγα μέτρα πιο πέρα (σε ερημική τοποθεσία). Τρία άτομα -πιθανότατα Ρομά- (που αναζητούσαν βάνες ή μετασχηματιστές στους αγρούς) -βάσει του ρεπορτάζ- προσέγγισαν το όχημα του, που για κακή του τύχη ήταν ξεκλείδωτο, ενώ στο εσωτερικό του βρισκόταν το τσαντάκι στο οποίο είχε όλα τα σημαντικά του έγγραφα.

Ο 53χρονος άνδρας (που είχε πάνω του το κινητό του τηλέφωνο) δεν αντιλήφθηκε αρχικά την κλοπή, αλλά κατάλαβε πως κάτι συνέβαινε όταν τον ενημέρωσαν αρχικά με SMS και εν συνεχεία με τηλέφωνο από την τράπεζα για ασυνήθιστη συναλλαγή! Αφού ενημερώθηκε, μπλόκαρε τις κάρτες και βοήθησε τις αρχές να συλλάβουν τους δράστες!

Τι είχε συμβεί;

Οι τρεις ληστές είχαν βρει το πορτοφόλι του το οποίο εμπεριείχε τραπεζικές κάρτες, βιβλιάρια τραπέζης και άλλα πολύτιμα έγγραφα, καθώς και ένα ποσό κοντά στα 50 ευρώ. Αφού αφαίρεσαν τις κάρτες και το χρηματικό ποσό βγήκαν… για ψώνια! Για την ακρίβεια ψώνισαν με τη διαδικασία των ανέπαφων συναλλαγών 3(!) φορές κρέας, άλλες 3 φορές έβαλαν βενζίνη, ενώ αγόρασαν τσιγάρα και άλλα ψιλικά φτάνοντας από τη Στυλίδα μέχρι και το Λιανοκλάδι!

Πώς τους έπιασαν!

Ο 53χρονος ενημερώθηκε από την τράπεζα για την ώρα και τα ποσά των συναλλαγών και άμεσα κατευθύνθηκε στο ΑΤ Στυλίδας προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό. Οι αστυνομικοί πήγαν στα καταστήματα που είχαν κάνει τις ανέπαφες συναλλαγές οι τρεις ληστές και αφού εξέτασαν τις κάμερες και τις αντιστοίχησαν με τις συναλλαγές, έδωσαν σήμα και στο Α.Τ Λαμίας για το συγκεκριμένο όχημα. Άμεσα άνδρες της Άμεσης Δράσης τούς αναζήτησαν και τους εντόπισαν σε κατάστημα εστίασης να γευματίζουν με… πιτόγυρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ! Οι τρεις ληστές αρχικά αρνήθηκαν την κλοπή λέγοντας πως βρήκαν το τσαντάκι στο δρόμο, αλλά λίγο αργότερα κατέληξαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στο ΑΤ Λαμίας.

Πρόλαβαν και «έφαγαν» κοντά στα 200 ευρώ

Το όλο περιστατικό διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες. Οι τρεις δράστες άρχισαν τα «ψώνια» περίπου στις 10.30 και κατέληξαν με χειροπέδες λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι, αφού είχαν «δανειστεί» χωρίς επιστροφή γύρω στα 200 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ