ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη «νέα άδεια στον Κουφοντίνα»

Τι απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη «νέα άδεια στον Κουφοντίνα»
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Διαψεύδουν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης τη χορήγηση νέας άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα από την αγροτική φυλακή Βόλου.

Όπως αναφέρουν από το υπουργείο, η σχετική πληροφόρηση βασίστηκε σε παρανόηση που οφείλεται σε πληροφορίες αρμοδίων παραγόντων σχετικά με την «επιμέτρηση της χιλιομετρικής απόστασης».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως το Συμβούλιο των αγροτικών φυλακών Βόλου ενέκρινε άδεια έξι ημερών στον καταδικασμένο για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μάλιστα σημειωνόταν πως η άδεια θα ξεκινούσε στις 28/02/2019 και θα διαρκούσε έξι ημέρες, αντί για τέσσερις όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Σύμφωνα δε με δημοσίευμα της «Καθημερινής», αυτό άλλαξε, καθώς λόγω των έργων του Μαλιακού, μειώθηκε κατά 17 χιλιόμετρα η απόσταση μεταξύ της αγροτικής φυλακής του Βόλου όπου κρατείται και του Βαρνάβα όπου βρίσκεται η κατοικία του και άρα δεν υπερβαίνει τα 300 χλμ. που αποτελούν προϋπόθεση, για να δοθούν οδοιπορικά.

Καβγάς Κοτζιά – Ράπτη για τα... μάτια του Καμμένου

TAZ: «ΣΥΡΙΖΑ, μεταρρυθμιστική δύναμη ή κόμμα προδοτών;»

Καιρός: Νέα κακοκαιρία με πολικό ψύχος διαρκείας προ των πυλών - Χιόνια ακόμα και στην Αθήνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κρατείται από τον Αύγουστο του 2018 στις αγροτικές φυλακές του Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη κρατείται από τον περασμένο Αύγουστο στις αγροτικές φυλακές του Βόλου. Καθώς όλοι οι κρατούμενοι της συγκεκριμένης φυλακής είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν διάφορες εργασίες όπως το μάζεμα λαχανικών, φρούτων, ελιών, η παραγωγή αρτοσκευασμάτων ή την ενασχόληση με την κτηνοτροφία, έτσι και αυτός πρέπει να εργάζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ