ΕΛΛΑΔΑ

Τσελέντης: Εκατοντάδες τα ετοιμόρροπα παλιά σπίτια στην Αθήνα, αν τους κάνεις «φου» γκρεμίζονται

Τσελέντης: Εκατοντάδες τα ετοιμόρροπα παλιά σπίτια στην Αθήνα, αν τους κάνεις «φου» γκρεμίζονται
EUROKINISSI

Την αγανάκτηση, αλλά και την οργή του, με αφορμή την κατάρρευση του παλιού σπιτιού στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα της Κυριακής (10/02), εξέφρασε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Τσελέντης αναφέρεται με ειρωνικό ύφος στη διαβεβαίωση του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας πως «η αντισεισμική θωράκιση της χώρας είναι άριστη», ενώ προ(σ)καλεί τους ιθύνοντες να κάνουν μια βόλτα στην Αθήνα, όπου «εκατοντάδες παλιά σπίτια κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας και "φου" να τους κάνεις, γκρεμίζονται»!

Όπως μάλιστα προσθέτει ο κύριος Τσελέντης, ο ίδιος έχει επισημάνει το ζήτημα πολλές φορές, ωστόσο συναντά διάφορες αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και ενός δημάρχου, ο οποίος ισχυρίστηκε πως τα σπίτια αυτά είναι χαρακτηρισμένα «αρχαιολογικά».

«Ωραία, του λέω, πες στους δημότες σου ότι θα φάνε στο κεφάλι αρχαιολογικά κεραμίδια, αυτά πονάνε λιγότερο», ήταν η πληρωμένη απάντηση του Άκη Τσελέντη, ο οποίος καταλήγει με ένα μήνυμα προς τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη: «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν κύριε Σπίρτζη»!

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη:

ΟΑΣΠ: Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ

Να τους πάρω εγώ μια βόλτα στην Αθήνα να τους δείξω ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ παλιά ΣΠΙΤΙΑ που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας και φου να τους ΚΑΝΕΙΣ γκρεμίζονται.

Το θέμα το έχω αναδείξει πολλές φορές και σε ομιλίες μου και στα ΜΜΕ. Μια φορά συνέβη το εξής ανεκδιήγητο: ένας Δήμαρχος μου λέει είναι χαρακτηρισμένο Αρχαιολογικό! Ωραία του λέω πες στους δημότες σου ότι θα φάνε στο κεφάλι αρχαιολογικά κεραμίδια αυτά πονάνε λιγότερο.(κινδυνολογώ πάλι κ. Λεκκα ΕΜΠΡΟΣ τον εισαγγελέα)

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν κ Σπίρτζη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ