ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους - Δεν αποκλείουν κάθοδο στην Αθήνα

Οι αγρότες αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους - Δεν αποκλείουν κάθοδο στην Αθήνα
EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες, που δεν αποκλείουν ακόμη και το να κατεβάσουν τα τρακτέρ στην Αθήνα. Ξεκαθαρίζουν, ωστόσο, ότι «δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση».

Νέα συνέλευση αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, ώστε να συζητήσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε πως στη σημερινή γενική συνέλευση θα ακουστούν προτάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αλλά και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Καρέ-καρέ η κατάρρευση του κτηρίου στο Γκάζι

ΕΟΠΥΥ: Τι να γνωρίζετε για τη συνταγογράφηση φαρμάκων στα βιβλιάρια υγείας

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις σε 56 δήμους και 37 φορείς - Πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση

Ο κ. Μαρούδας είπε επίσης ότι στη συνέλευση θα συνεκτιμηθεί μια ενδεχόμενη απάντηση από την μεριά της κυβέρνησης στο αίτημα των αγροτών για συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του σχετικά με δημοσιεύματα που - όπως είπε - αναφέρουν ότι «οι αγρότες δίνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση μέχρι τη Δευτέρα για την συνάντηση».

«Δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς περιμένουμε, όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, να υπάρχει η συνάντηση για διάλογο με τα συναρμόδια Υπουργεία. Αύριο (σ.σ. σήμερα) στη συνέλευση στο μπλόκο θα συζητήσουμε και λάβουμε αποφάσεις για το πώς θα οργανωθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας εκτιμώντας όλα τα νέα δεδομένα που θα υπάρξουν», είπε στο Πρακτορείο ο κ. Μαρούδας.

Υπενθυμίζεται, ότι η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων δεν έχει αποκλείσει την κάθοδο αγροτών στην Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ