ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για την κακοποίηση του 12χρονου σε σχολείο του Ζωγράφου

Νέα στοιχεία για την κακοποίηση του 12χρονου σε σχολείο του Ζωγράφου
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στο «φως» έρχονται νέα στοιχεία για την υπόθεση του 12χρονου που φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συνομηλίκους του στο σχολείο που φοιτά στην περιοχή του Ζωγράφου στην Αθήνα.

Οι γονείς των μαθητών είναι ανάστατοι από το περαστικό στο σχολείο αλλά και από την αντιμετώπιση των δασκάλων όταν ο μαθητής πήγε να το καταγγείλει.

Μαθητές του σχολείου, λένε πως ήξεραν για την υπόθεση, τονίζοντας πως είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση κάποιου εξωσχολικού στο κτήριο, παρ’ ότι υπάρχει φύλακας.

Για το περιστατικό αλλά και για τις καταγγελίες για αδιαφορία του διευθυντή, το υπουργείο παιδείας έχει διατάξει κατεπείγουσα ΕΔΕ.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή».

Διαβάστε επίσης:
Καιρός: Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες - Ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται
Θεσσαλονίκη: Αιματηρή ληστεία σε κατάστημα ψιλικών
ΟΑΕΔ: Πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για 8.933 προσλήψεις σε δήμους και φορείς

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας έχει ως εξής: «Σχετικά με το συμβάν σε Γυμνάσιο του Δήμου Ζωγράφου, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη συγκεκριμένη πράξη και δηλώνει ότι, ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό».Το χρονικό

Ο 12χρονος μαθητής φαίνεται πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν συμμαθητή του και έναν εξωσχολικό. Ακόμη ένας μαθητής, μάλιστα, φέρεται να βιντεοσκόπησε τα πάντα. Έτρεμε, έκανε εμετούς και οι γονείς έμαθαν ότι κάτι είχε συμβεί από φήμες που άκουσε ο μεγαλύτερος γιος τους, που πηγαίνει στην Γ’ Γυμνασίου.

Δεν άργησε να γίνει και θύμα μπούλινγκ, με τους συμμαθητές που είχαν δει το βίντεο, να τον κοροϊδεύουν.

Το παιδί αποτάθηκε σε έναν καθηγητή του και αποκάλυψε τι είχε συμβεί. Ακόμη, μίλησε στον διευθυντή του γυμνασίου αλλά και σε έναν άλλο καθηγητή.

«Ο καθηγητής του είπε να πάει στον διευθυντή και ο διευθυντής του είπε ότι αν ξανασυμβεί αυτό, να τον ενημερώσει. Τότε ζήτησε το παιδί μας να μας πάρει να μας ενημερώσει για το τι είχε γίνει. Και ο διευθυντής του είπε πως δεν χρειάζεται να μιλήσεις με τη μαμά σου και τον μπαμπά σου αυτή τη στιγμή. Πήγαινε στην τάξη σου», ανέφερε ο πατέρας του θύματος.

Μάλιστα, όλα αυτά όπως αναφέρεται μπροστά στον διευθυντή, ο οποίος δεν έκανε τίποτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ