ΕΛΛΑΔΑ

Στα «δίχτυα» της Αντιτρομοκρατικής η «μαφία» των φυλακών Κορυδαλλού

Στα «δίχτυα» της Αντιτρομοκρατικής η «μαφία» των φυλακών Κορυδαλλού
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την εγκληματική δράση της αλβανικής μαφίας μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, με γενικό αρχηγό για δολοφονίες, εκβιασμούς και προστασίες τον ηθικό αυτουργό για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αποκαλύπτει η επιχείρηση που έστησε η αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχαν καταφέρει να συντάξουν αθόρυβα και να έρθει στην επιφάνεια όλο το «απόστημα» του οργανωμένου εγκλήματος στις φυλακές Κορυδαλλού, αποδεικνύεται πως ο εντολέας της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου, όχι μόνο έδωσε εντολή για να σκοτώσουν ένα συγκατηγορούμενό του, αλλά με απειλές και εκβιασμούς μαρτύρων στην υπόθεση, προσπαθούσε να ρίξει την ευθύνη της δολοφονίας στο δολοφονημένο συγκατηγορούμενό του.

Το πιο ανατριχιαστικό είναι, ότι στις 7 Φεβρουαρίου, ο «γενικός αρχηγός» Λεκοτσάι φέρεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να προσπάθησε να παγιδέψει και άλλο δικηγόρο, όπως είχε κάνει και με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Συγκεκριμένα, δύο συνεργοί του εκτός φυλακής, έκλεισαν ραντεβού με το δικηγόρο, προφασιζόμενοι ότι θέλουν να αναλάβει ένα συγγενικό τους πρόσωπο και πήγαν στο γραφείο του. Του ζήτησαν 7.000 ευρώ εκβιαστικά και όταν κατάλαβαν ότι δεν είχε τόσα χρήματα πάνω του ο δικηγόρος, του άρπαξαν 500 ευρώ και τον απείλησαν ότι την επομένη θα ξαναπάνε, ζητώντας του να έχει έτοιμα 2.500 ευρώ.

Η αντιτρομοκρατική που παρακολουθούσε στενά όλες τις συνομιλίες του αρχηγού μέσα από τις φυλακές, έστειλε κλιμάκιο να περιμένει κάτω από το γραφείο του δικηγόρου, και μόλις οι δύο κακοποιοί, ένας άντρας και μία γυναίκα, κατέβηκαν από το γραφείο, τους συνέλαβαν.

Όπως αποκαλύφθηκε όμως, ακόμα και στη δολοφονία του Μπάκο μέσα στο κελί του στον Κορυδαλλό, συμμετείχε και ένας Έλληνας, ο οποίος έπαιρνε και αυτός εντολές από τον Λεκοτσάι, ενώ αρχικά η εικόνα που είχε βγει προς τα έξω ήταν πως βρισκόταν τυχαία στο περιστατικό.

Στόχος της αλβανικής μαφίας φαίνεται ότι ήταν να δημιουργήσει ένα στρατηγείο παρανομίας στον Κορυδαλλό, μέσα από το οποίο θα έδιναν εντολές και θα κινούσαν όλα τα νήματα του οργανωμένου εγκλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ