Σύμβολο ανθρωπιάς: Πέθανε ο φούρναρης της Κω
Συγκίνηση στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του φούρναρη της Κω, η μεγαλοψυχία του οποίου έγινε γνωστή σε όλο τον πλανήτη.
Ο Διονύσης Αρβανιτάκης πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 77 ετών.
Είχε γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο για την καθημερινή και συνεχή βοήθεια του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είχαν έρθει στο νησί.
Ο Διονύσης Αρβανιτάκης από την Κω έφτιαχνε και διένειμε ψωμιά σχεδόν σε καθημερινή βάση στους εκατοντάδες πρόσφυγες που έφταναν στο νησί, πριν δημιουργηθούν οι δομές φιλοξενίας.
Για την δράση του τιμήθηκε με το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών το 2016 από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.
Στη δράση του είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει το ψωμί του σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές».
SPONSORED
CNNi: Σε πολιτικό αδιέξοδο λόγω Ιράν ο Τραμπ: Γιατί ανησυχούν Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί
14:11
Πότε θα γίνει η κηδεία της Γωγώς Μαστροκώστα - Η επιθυμία της οικογένειάς της
14:04
Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: Ακατάλληλη η αίθουσα της δίκης - Θεατρινισμοί το κόμμα Καρυστιανού
13:55
Ελληνικές επενδύσεις 3,8 δισ. ευρώ και εξαγωγές 2,1 δισ. ευρώ προς την Ρουμανία
13:48