ΕΛΛΑΔΑ

Δημόσια μετάνοια πρότεινε σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ιερέας στην Κοζάνη

Δημόσια μετάνοια πρότεινε σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ιερέας στην Κοζάνη
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Τα ξίφη τους διασταυρωσαν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιερέας στη Φλώρινα κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας του Επιμελητηρίου της πόλης ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος.

Το ενδιαφέρον όμως στρέφεται στο πρώτο περιστατικό όπου ο ιερέας ήθελε την δημόσια μετάνοια του βουλευτή για τη Συμφωνία των Πρεσπών με εκείνον να τον χαρακτηρίζει τραμπούκο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα γράφει το kozan.gr, ο ιερέας αφού ευλόγησε την πίτα, προέβη σε μια σύντομη ομιλία, όταν και σε κάποια στιγμή, προέτρεψε το βουλευτή Φλώρινας Κώστα Σέλτσα σε δημόσια μετάνοια για το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας, για το θέμα της Μακεδονίας.

«Λυπάμαι για το συγκεκριμένο περιστατικό.Η ορθοδοξία έχει διδάξει αγάπη και με τα όσα είπε για το πρόσωπό μου (φαντάζομαι και για την κυβέρνηση), αυτό δεν είναι αγάπη. Ο συγκεκριμένος (ιερέας) έχει δείξει δείγματα τραμπουκισμού κρεμώντας αβγά στο γραφείο μου, μετά από κάποιο συλλαλητήριο», απάντησε ο βουλευτής Φλώρινας.

Το λόγο έλαβαν, στη συνέχεια, τόσο ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, που αρχικά, χαρακτήρισε καλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου, που διαφώνησε μαζί του, λέγοντάς του ότι δώσαμε, τ’ όνομά μας, τη γλώσσα μας κτλ.

Διαβάστε επίσης:

Στη «Στέγη του Κόσμου» θέλουν να υψώσουν τη σημαία δύο Ελληνίδες (pics)
Ανοιξιάτικος ο καιρός τη Δευτέρα
Σύμβολο ανθρωπιάς: Πέθανε ο φούρναρης της Κω

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας ξαναέλαβε το λόγο διευκρίνιζοντας πως η αναφορά του στα περί «καλής» συμφωνίας αφορούσε το οικονομικό κομμάτι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά. «Θλίβομαι, μπορεί να υπάρχουν κάποιες σκιές, αλλά στο οικονομικό σκέλος, η Συμφωνίας είναι θετική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ