ΕΛΛΑΔΑ

Έληξε η κατάληψη της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο υπουργείο Οικονομικών

Έληξε η κατάληψη της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο υπουργείο Οικονομικών

Στο υπουργείο Οικονομικών εισέβαλαν το πρωί της Πέμπτης μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑμε εκπροσώπους τους να τονίζουν ότι δεν θα αποχωρήσουν εάν δεν συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο

Οι εργαζόμενοι κατάφεραν να ανέβουν στον τέταρτο όροφο του κτηρίου, αφού πρώτα ομάδα τους έσπασε την πόρτα του υπουργείου.

Με μέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης των υπαλλήλων στους ΟΤΑ συναντήθηκε ο υφυπουργός Βιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας. Εξερχόμενος της συνάντησης με τους εκπροσώπους, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι προτίθεται να μεσολαβήσει προκειμένου πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό το ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα.

Στο επίκεντρο της απεργίας βρέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, με αιχμή την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφέρει ότι «κύριο ζήτημα για τον κλάδο αποτελεί η εξέλιξη που ουσιαστικά θα αφήσει χωρίς καταβολή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για τον μήνα Μάρτιο χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργεία των Δήμων».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, αυτό ουσιαστικά αποτελεί «το προμήνυμα για την περικοπή του και την απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του επιδόματος, αφού οι εντολές των θεσμών θέλουν τουλάχιστον κατά 32% περικοπή της συγκεκριμένης δαπάνης».

Η συνδικαλιστική οργάνωση των υπαλλήλων στους ΟΤΑ ζητεί ακόμα την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου των δαπανών των δήμων από το Ελεγκτικό Συνέδριο (καταργήθηκε με τον «Κλεισθένη») και την απαλλαγή των εργαζομένων των Οικονομικών Υπηρεσιών από κάθε πειθαρχική ή ποινική ευθύνη σχετική με την οικονομική διαχείριση, και την εφαρμογή της μόνο σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται βαριά αμέλεια ή δόλος.

Στα αιτήματα περιλαμβάνεται, επίσης, και η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς «συνεχίζεται με ένταση η «χιονοστιβάδα» ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών σε μια σειρά από μικρούς αλλά και μεγάλους δήμους σε όλη τη χώρα», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ