ΕΛΛΑΔΑ

Ραγίζει καρδιές ο προπονητής του 24χρονου Εύζωνα: «Καλό Παράδεισο τσολιά μου!»

Ραγίζει καρδιές ο προπονητής του 24χρονου Εύζωνα: «Καλό Παράδεισο τσολιά μου!»
Facebook

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πάτρα, μετά το θάνατο του 24χρονου εύζωνα, Σπύρου Θωμά, ο οποίος υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά.

Ο άτυχος νέος πέθανε ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης, όταν κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των υπολοίπων στρατιωτών, την ώρα που είχε κληθεί για να δώσει το «παρών» στο βραδινό προσκλητήριο.

Συγκίνηση, προκαλεί και η ανάρτηση που έκανε ο άλλοτε προπονητής του στην ομάδα της Παναχαϊκής, Μάρκος Μυκονιάτης στο Facebook.

Ο κ. Μυκονιάτης «ανέβασε» μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της ομάδας εφήβων της Παναχαϊκής το 2010, με τον Σπύρο Θωμά να ξεχωρίζει και τον ίδιο να γράφει: «Καλό παράδεισο τσολιά μου. Υπομονή και δύναμη στην οικογένεια σου».

Και αυτή είναι η ανάρτηση που έκανε η σελίδα της Παναχαϊκής στο Facebook:

Έρευνα από το ΓΕΣ

Την ίδια ώρα, τα ακριβή αίτια θανάτου του 24χρονου εύζωνα και μπασκετμπολίστα Σπύρου Θωμά ερευνά το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Σε ανακοίνωσή του, το ΓΕΣ εκφράζει τα συλλυπητήριά του και επεξηγεί πως ο άτυχος νέος που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά αισθάνθηκε αδιαθεσία χτες (21/02) το βράδυ ενώ βρισκόταν στη Μονάδα και διακομίστηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ. Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Την οδύνη της εκφράζει με ανακοίνωση της και η ομάδα μπάσκετ του Προμηθέα Πατρών, στην οποία ο Σπύρος Θωμάς, έπαιζε επί σειρά ετών.

«Υπάρχουν στιγμές που η λογική σταματά και τα λόγια μοιάζουν φλύαρα. Και μένει μόνο η εικόνα. Και η μνήμη. Μια τέτοια στιγμή βιώνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σοκαρισμένη η Οικογένεια του Προμηθέα πληροφορήθηκε την είδηση του χαμού του Σπύρου Θωμά.

Του δικού της Σπύρου. Που επί σειρά ετών φορούσε τη φανέλα του Προμηθέα και κοσμούσε με το ήθος του τον Σύλλογο. Υπάρχουν στιγμές που η λογική σταματά και τα λόγια μοιάζουν φλύαρα. Και μένει μόνο η εικόνα. Και η μνήμη. Μια τέτοια στιγμή βιώνουμε.

Καλό ταξίδι Σπύρο...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ