ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Σε ποιους δρόμους είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Κακοκαιρία: Σε ποιους δρόμους είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ορισμένα τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω του χιονιού που έφερε η «Ωκεανίς».

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κ. Μακεδονίας (λίγο μετά τη μία το μεσημέρι), στη Χαλκιδική αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται με τα οχήματά τους από το 76ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (Παλαιόκαστρο -Ταξιάρχης – Αρναία), στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου - Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, στις δασικές οδούς Ταξιάρχη - Παλαιόχωρας και Πολυγύρου – Ταξιάρχη και στο οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους.

Οι αλυσίδες είναι επίσης απαραίτητες σε τμήματα του δικτύου της Ημαθίας, συγκεκριμένα από το 81ο έως το 97ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στο οδικό δίκτυο προς χιονοδρομικά κέντρα Τρία Πέντε Πηγάδια και Σέλι, όπως και από το 21ο έως το 39ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Δασκίου.

Στο νομό Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται από το 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας – Λιβαδίων.

Στο μεταξύ, στην Πέλλα η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη από το 7ο χιλιόμετρο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας όπου νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία ενώ κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία από το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ