ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής με τη μορφή μαρμελάδας απαγορεύει ο ΕΟΦ

Επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής με τη μορφή μαρμελάδας απαγορεύει ο ΕΟΦ
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής το οποίο έχει τη μορφή μαρμελάδας.

Το προϊόν EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής και σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των γερμανικών αρχών περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Επίσης, ο ΕΟΦ προειδοποιεί για ένα ακόμη σκεύασμα. Το προϊόν «Nutresin-Herbapure Ear, γυάλινο φιαλίδιο χρώματος σκούρου καφέ, χωρητικότητας 15 mL» διαφημίζεται διαδικτυακά με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων ακοής, όμως δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του από τον Οργανισμό.

epimedyumlu macun

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, ο οποίος επισημαίνει ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως είναι το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

nutresin

ΔΗΜΟΦΙΛΗ