Σεισμός κοντά στη Ζάκυνθο - Αισθητός στο νησί
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/2) στις 02:09, σε υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, νότια της Ζακύνθου.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2χλμ., ενώ ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 20χλμ. νότια της Ζακύνθου σύμφωνα με το EMSC.
Η Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,5 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10χλμ. και επίκεντρο τα 54 χλμ. νότια της πόλης της Ζακύνθου.
Ο σεισμός που ήταν σύντομος σε διάρκεια, έγινε αισθητός σε ορισμένες περιοχές του νησιού, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
SPONSORED
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους υποψηφίους
01:00
Κρήτη: Τρομοκρατικό χτύπημα σε ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο φέρεται να ετοίμαζε ο 37χρονος Παλαιστίνιος
00:45
Επεκτείνεται σε κομμωτήρια, καθαριστές, νοσοκομεία η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
00:30
Από τη διπλωματία του πολέμου, στο γήπεδο: Θρίλερ με τις βίζες μελών της Εθνικής Ιράν στο Moυντιάλ
23:57