ΕΛΛΑΔΑ

Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες θανάτου των βοσκών στην Μακρυκάπα Ευβοίας

Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες θανάτου των βοσκών στην Μακρυκάπα Ευβοίας
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Το πόρισμα των τοξικοϊστολογικών εξετάσεων αναμένει ο ιατροδικαστής ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής, διενήργησε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών τη νεκροτομή στις σορούς των δύο αδελφών οι οποίοι εντοπίσθηκαν νεκροί στη Μακρυκάπα Ευβοίας.

Ο 79χρονος έφερε μώλωπες και εκδορές στο μάτι και τη μύτη, ενώ ο 83χρονος, στο κεφάλι, ωστόσο τα μακροσκοπικά ευρήματα δεν δίνουν ενδείξεις ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο θάνατός τους φαίνεται να προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν από τον εντοπισμό τους. Τα θύματα δεν φέρουν κακώσεις που να αποδίδουν σε βίαιο θάνατο και εγκληματική ενέργεια, τα αίτια.

Με αυτή την εξέλιξη, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την προανάκριση και διερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο της δηλητηρίασης, του ατυχήματος από πτώση ακόμη και της αυτοχειρίας.

Εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο ένας από τους δύο βοσκούς να κατέληξε, και στη θέα της σορού του ο αδελφός του, να κατέρρευσε. Την ίδια στιγμή δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της μεταξύ τους διένεξης, και λόγω του προχωρημένου της ηλικίας, να επήλθε ο θάνατος, και ο αδελφός του, συντετριμμένος, εξαιτίας αυτού να κατέληξε.

Οι δύο βοσκοί, είχαν εντοπίσει νεκροί έξω από το σπίτι-στάνη, όπου διέμεναν στη Μακρυκάπα Ευβοίας, δίπλα σε ένα αγροτικό όχημα, τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, στις 13:50 το μεσημέρι.

Ο τρίτος αδερφός τους, τους εντόπισε ύστερα από ειδοποίηση που έλαβε από συγχωριανούς τους, για την "απουσία" τους από τις καθημερινές ενασχολήσεις τους με τα ζώα. Το σπίτι ήταν κλειδωμένο, και το εσωτερικό του δεν έφερε ίχνη έρευνας.

Ο αδερφός των ηλικιωμένων βοσκών ωστόσο, αποδίδει σε εγκληματική ενέργεια το θάνατό τους, ενώ ανέφερε ότι τα αδέλφια του πριν μερικούς μήνες είχαν δεχθεί ληστρική επίθεση με τους δύο δράστες, να έχουν δέσει και φιμώσει τους βοσκούς, από τους οποίους απέσπασαν €1.700.

Δυο αδέλφια νεκρά στην αυλή τους στην Μακρυκάπα Ευβοίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ