ΕΛΛΑΔΑ

Σε ακραίους κύκλους απέδωσε τα επεισόδια στη Σχολή Πυροσβεστικής η Όλγα Γεροβασίλη

Σε ακραίους κύκλους απέδωσε τα επεισόδια στη Σχολή Πυροσβεστικής η Όλγα Γεροβασίλη
EUROKINISSI/ EORDAIA.ORG

Σε ακραίους κύκλους απέδωσε τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας η Όλγα Γεροβασίλη

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία, ενώ, όπως αναφέρει το kozan.gr, όταν επιχείρησαν να πλησιάσουν στη Σχολή, οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες στο σημείο τούς απώθησαν με τη χρήση χημικών.

Επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Σε δηλώσεις της μετά την τελετή ορκωμοσίας των πρώτων αποφοίτων στη σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως «είναι μια σημαντική μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πτολεμαΐδα και τη Δυτική Μακεδονία. Έχουμε τους πρώτους απόφοιτους της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, 73 άνδρες και 16 γυναίκες» αποδίδοντας τα επεισόδια σε ακραίους που ήθελαν να αμαυρώσουν αυτή τη μέρα «προσπαθώντας να σταματήσουν την ορκωμοσία των Πυροσβεστών. Πρόκειται για ακραίους κύκλους, που κινούνται με βάση ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία. Επιτέθηκαν στην αστυνομία και έγινε σύγκρουση, στοχευμένη, προαποφασισμένη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο λαός της Πτολεμαΐδας, ο λαός της Κοζάνης τους γύρισε την πλάτη».

Νωρίτερα κατά την ομιλία της στην τελετή ορκωμοσίας η Όλγα Γεροβασίλη εξήρε τη σπουδαιότητα του Πυροσβεστικού Σώματος και την νευραλγική του σημασία για την ζωή και περιουσία των πολιτών, του φυσικού περιβάλλοντος και του δασικού μας πλούτου.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο σχέδιο rescEU, το νέο ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

«Ένας ευρωπαϊκός στρατηγικός σχεδιασμός ο οποίος θα κουμπώνει στα εθνικά συστήματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Αλληλεγγύη – Πρόληψη – Ταχύτητα – Παρέμβαση, είναι οι άξονες που τον συνθέτουν. Αυτό σημαίνει πόροι, εναέρια μέσα, ειδικός εξοπλισμός, ομάδες έρευνας και διάσωσης σε αστικό περιβάλλον, κινητά νοσοκομεία και ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης. Όλα αυτά ενταγμένα σε ένα οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο» σημείωσε συμπληρώνοντας πως «πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να το παρουσιάσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ