ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Τοπαλούδη: Στην ασφάλεια Ρόδου οι τρεις ύποπτοι για το βιασμό της

Υπόθεση Τοπαλούδη: Στην ασφάλεια Ρόδου οι τρεις ύποπτοι για το βιασμό της

Ενώπιον ανώτερου αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κλήθηκαν και παρουσιάστηκαν την Τετάρτη τρεις κάτοικοι χωριού από το δημοτικό διαμέρισμα Αρχαγγέλου, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2017. 

Μετά τη λήψη καταθέσεως από μια 21χρονη φίλη και συμφοιτήτρια της Ελένης Τοπαλούδη, που διασκέδαζε μαζί της την επίμαχη ημέρα, οι 3 ύποπτοι νεαροί φωτογραφήθηκαν προκειμένου να ταυτοποιηθούν από τη μάρτυρα με νέα της κατάθεση, ως τα άτομα με τα οποία αποχώρησαν μαζί από κέντρο διασκέδασης της Μεσαιωνικής Πόλης, πριν κληθούν σε ανωμοτί κατάθεση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Τους νεαρούς συνόδευσε ο συνήγορος υπεράσπισής τους, δικηγόρος Ρόδου κ. Βασίλης Καβουριού.

Για τη συγκεκριμένη έρευνα, όπως αποκαλύπτει εφημερίδα της Ρόδος «Δημοκρατική», υφίστανται τα ακόλουθα στοιχεία:

-Κατάθεση ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μιας 24χρονης φίλης της Ελένης Τοπαλούδη την 3η Δεκεμβρίου 2018 σύμφωνα με την οποία η δολοφονηθείσα «φοβόταν τρία άτομα που εμπλέκονταν σε μια υπόθεση βιασμού εναντίον της». Είχε τονίσει μάλιστα ότι αυτός ο φόβος κράτησε περίπου ένα εξάμηνο μετά το συμβάν όπως της είχε αναφέρει και ότι δεν είχε κάνει μήνυση διότι, όπως της έλεγε, φοβόταν ότι θα της κάνουν κακό.– Κατάθεση ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μιας 22χρονης φίλης της Ελένης Τοπαλούδη την 1η Δεκεμβρίου 2018 που ενημέρωσε ότι τον Φεβρουάριο του 2018 της είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε βιασθεί από 3 άτομα στην οικία της μετά από βραδινή έξοδο σε κατάσταση μέθης. Της είχε πει ακόμη ότι την είχαν βιντεοσκοπήσει και ότι έκτοτε αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

– Κατάθεση ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μιας 22χρονης φίλης της Ελένης Τοπαλούδη την 1η Δεκεμβρίου 2018 η οποία τόνισε ότι μαζί με ακόμη δύο φίλες τους, τις οποίες κατονομάζει, το Νοέμβριο του 2017 είχαν μεταβεί στην αστυνομία για να καταγγείλει τον βιασμό της και την παράνομη βιντεοσκόπησή της. Επεσήμανε ότι υπήρξε συνεύρεση μαζί της εντός της οικίας της χωρίς τη συγκατάθεσή της και ότι η καταγγελία έγινε μια εβδομάδα μετά στην αστυνομία και ότι είχε ενημερωθεί ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι γιατί είχε περάσει μεγάλο διάστημα.

-Κατάθεση ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μιας 22χρονης φίλης της την 1η Δεκεμβρίου 2018 στην οποία μεταξύ άλλων είχε τονίσει ότι είχε μεταβεί μαζί της στην αστυνομία για να καταγγείλει τον βιασμό της και την παράνομη βιντεοσκόπησή της από κάποιους που είχαν βγει το προηγούμενο βράδυ και επέστρεψαν αρχικά εκείνη στην οικία της και μετά την Τοπαλούδη. Είχε εκτιμήσει στην ίδια της κατάθεση ότι η Τοπαλούδη υπερέβαλε ως προς τον βιασμό και ότι κυρίως την είχε πειράξει και φοβόταν για τη βιντεοσκόπηση μην μαθευτεί.

Η ίδια μάρτυς κατέθεσε και την 22α Φεβρουαρίου 2019 ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και υποστήριξε ότι σε νυχτερινό κατάστημα της Μεσαιωνικής Πόλης στο οποίο διασκέδαζαν βρισκόταν μια παρέα με 3 νεαρούς άνδρες τους οποίους προσέγγισε η Τοπαλούδη και τους ζήτησε να καθίσουν μαζί τους. Κατανάλωσαν αρκετή ποσότητα αλκοόλ, ειδικά η Τοπαλούδη και τα ξημερώματα αναχώρησαν.

Ισχυρίστηκε ότι η φίλη της επέμενε να τους μεταφέρουν στις οικίες τους οι 3 νέοι γιατί δεν ήταν καλά ενώ εντός του αυτοκινήτου η Τοπαλούδη φιλήθηκε με τον ανήλικο της παρέας (17 ετών τότε). Αφησαν την ίδια και μετά κατευθύνθηκαν στην οικία της φοιτήτριας.

Έκτοτε, όπως είπε, δεν μίλησαν για αρκετές ημέρες και της είπε μετά ότι τους είχε καλέσει στην οικία της για καφέ και ότι όταν είχε πάει στην τουαλέτα ο ανήλικος την ακολούθησε και είχαν επαφή.

Αντιλήφθηκε, όπως μετέφερε η φίλη της, ότι ο ένας από τους δύο άλλους νέους είχε μαγνητοσκοπήσει με κινητό του τη σκηνή, ότι του ζήτησε να το διαγράψει κι ότι εκείνος το έκανε αλλά φοβόταν ότι μπορεί να είχε κι άλλη μαγνητοσκόπηση.

Ισχυρίστηκε ότι η Τοπαλούδη της είχε μεταφέρει ότι είχε επαφή και με τους άλλους δύο, ενώ σε δύο ακόμη φίλες της είχε πει ότι είχε βιασθεί.

Μια εβδομάδα μετά τους ζήτησε και πήγαν όλοι μαζί στην Ασφάλεια για να ενημερώσει και να λάβει πληροφορίες για να προφυλαχτεί από το βίντεο.

Όταν έφυγαν, όπως είπε, φοβόταν για το βίντεο.

-Κατάθεση της κ. Κούλας Αρμουτίδου-Τοπαλούδη τον Φεβρουάριο του 2019 ενώπιον αστυνομικού του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι φίλες της Ελένης, που της είχαν τηλεφωνήσει για να την συλλυπηθούν την ενημέρωσαν για τον βιασμό και την παράνομη μαγνητοσκόπησή της από 3 άνδρες το Νοέμβριο του 2017.

Ισχυρίστηκε ότι πιθανότατα είχαν βάλει κάτι στο ποτό της και ότι με το πρόσχημα του καφέ εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή της την βίασαν και την μαγνητοσκόπησαν αλλά και την απείλησαν ότι αν τους κατάγγελλε θα προέβαλλαν το βίντεο στο διαδίκτυο.

Κατονόμασε εξάλλου δύο από τα τρία άτομα.

Είχε τονίσει, όπως και πρόσφατα σε άλλη κατάθεσή της ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας, ότι στοιχεία για τον βιασμό της υπάρχουν στον φορητό υπολογιστή της κόρης της και ζήτησε τον πλήρη έλεγχο του περιεχομένου αυτού.

Όπως έγραψε και η «Δημοκρατική», από τη μέχρι τώρα έρευνα δεν προκύπτει διασύνδεση και φιλία των τριών αυτών ατόμων με τον 21χρονο Ροδίτη και τον 19χρονο Αλβανό, που κατηγορούνται για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ενώ ελέγχεται η πληροφορία που θέλει έναν από αυτούς να φοιτούσε στο ίδιο Γυμνάσιο με τον 21χρονο Ροδίτη, χωρίς όμως να έχει προκύψει ότι είχαν επαφές ή φιλικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ενδεχόμενο να είχε πέσει θύμα βιασμού και το 2017 ερευνήθηκε στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας από την τακτική Ανακρίτρια Ρόδου. Δύο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας ότι η 21χρονη φοιτήτρια μαζί με 2 ή 3 φίλες της ζήτησε να μιλήσει με τον αξιωματικό υπηρεσίας για ένα βίντεο και υποστήριξε ότι είχε γνωρίσει σε νυχτερινό κέντρο 3 αγόρια και έφυγαν με το αυτοκίνητο ενός με μια φίλη της, την οποία άφησαν στην οικία της και οι υπόλοιποι κατέληξαν στην οικία της. Εκεί, όπως υποστήριξε, υπήρξε ερωτική συνεύρεση με δύο εξ’ αυτών και κάποιος την βιντεοσκοπούσε.

Η φοιτήτρια φέρεται να είπε στον αστυνομικό ότι δεν είχε δει το βίντεο αλλά ότι μια φίλη της την είχε ενημερώσει ότι υπάρχει. Μάλιστα οι αστυνομικοί φέρονται να είχαν εντοπίσει το ένα άτομο αλλά δεν υποβλήθηκε μήνυση εις βάρος του.

«Θα έχουμε αδιάσειστες αποδείξεις μόνο μέσα από αντικειμενικά στοιχεία και τα αντικειμενικά στοιχεία είναι τηλεφωνικές επικοινωνίες, μηνύματα, αρχεία», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της Ελένης, Αλέξης Κούγιας. Οι τρεις ύποπτοι για το βιασμό της Ελένης θα κληθούν αρχικά από την ασφάλεια Ρόδου για κατάθεση τις επόμενες ημέρες. Οι αρχές πιστεύουν ότι ένας από τους τρεις θα «σπάσει».Ο δικηγόρος της οικογένειας Ευάγγελος Γκιουγκής, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι έχει αρχίσει η προκαταρκτική για το βιασμό της το Νοέμβριο του 2017, έναν χρόνο πριν από τη δολοφονία της. «Θεωρούμε ότι τα δύο γεγονότα, ο βιασμός του 2017 και η δολοφονία μετά από βιασμό το 2018, συνδέονται μεταξύ τους, ενώ είναι προφανές πως οι τρεις κατηγορούμενοι για τον βιασμό του 2017 είναι γνωστοί με κάποιον από τους δύο δολοφόνους της», δήλωσε.

Φίλες της Ελένης Τοπαλούδη ενημέρωσαν την μητέρα της άτυχης φοιτήτριας ότι είχε πάει στην αστυνομία το 2017, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος: «Μετά την κηδεία της, φίλες της Ελένης είπαν στη μητέρα της ότι είχαν επισκεφθεί το Αστυνομικό Κατάστημα Ρόδου και ότι είχαν σκοπό να καταγγείλουν τον βιασμό της τον Νοέμβριο του 2017 και την παράνομη βιντεοσκόπησή της. Δεν ακολούθησε καμία σχετική έρευνα. Αντίθετα, όπως έχω πληροφορηθεί, οι αστυνομικοί που πράγματι είχαν λάβει γνώση της καταγγελίας είπαν ότι είναι “είναι πολύ αργά, έχει περάσει μια εβδομάδα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αφού δεν έχετε και το βίντεο, φέρτε το βίντεο να δούμε τι θα κάνουμε”» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε, ακόμη, με αφορμή την νέα υπόθεση βιασμού πως από τη στιγμή που οι τρεις εμπλεκόμενοι προσήλθαν αυθορμήτως για να καταθέσουν, αυτό σημαίνει πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία προς διερεύνηση.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει υποψία συγκάλυψης ο κ. Γκιούγκης ανέφερε:

Ας μην ξεχνάμε τρία βασικά στοιχεία. Έχουμε τον πρώτο βιασμό, έχουμε δεύτερο βιασμό και θάνατο, έχουμε άλλον έναν βιασμό μετά τον θάνατό της. Όλα αυτά συνδέονται, όπως και άλλα που δεν έχουν έλθει στη Δικαιοσύνη.Μεγάλη έμφαση δίνει η οικογένεια της δολοφονημένης κοπέλας στο «ξεκλείδωμα» του λάπτοπ της με τον δικηγόρο να αναφέρει ότι «βρίσκεται στο εγκληματικό, το γιατί δεν έχει ξεκλειδώσει ακόμη είναι θέμα των αρχών. Θα έχει πάρα πολλά στοιχεία πάνω στο θέμα που αναφερόμαστε».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το βράδυ της δολοφονίας της: «Η Ελένη έφυγε βιαστικά, το πλυντήριό της ακόμη δούλευε. Βγήκε να φάει σουβλάκια και ήταν πρόχειρα ντυμένη. Το λάπτοπ ήταν ανοιχτό γιατί μιλούσε με μία φίλη της. Ποιος κλείδωσε το λάπτοπ και δεν μπορούν να το ανοίξουν; Είχαν και τα κλειδιά της;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ