ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Στους παππούδες η επιμέλεια του βρέφους του ζευγαριού που «χάθηκε» στον Γεροπόταμο

Κρήτη: Στους παππούδες η επιμέλεια του βρέφους του ζευγαριού που «χάθηκε» στον Γεροπόταμο
EUROKINISSI / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο πρόεδρος Πρωτοδικών Λασιθίου εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την οποία δίνει προσωρινά στους παππούδες την άσκηση της γονικής μέριμνας.

Στον Μανώλη Γιαννακάκη και στη σύζυγό του, γονείς του αδικοχαμένου Κώστα, ο οποίος «χάθηκε» άδικα στα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου μαζί με την αγαπημένη του Ροδούλα, την κουνιάδα και την πεθερά του, ανατέθηκε και επίσημα η προσωρινή επιμέλεια της μόλις 7 μηνών εγγονής τους.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο πρόεδρος Πρωτοδικών Λασιθίου εξέδωσε προσωρινή διαταγή δικαστικής επιτροπείας με την οποία αναθέτει στους παππούδες την άσκηση της γονικής μέριμνας μέχρι να διεξαχθεί το τακτικό δικαστήριο.

Παράλληλα συγκροτήθηκε ένα τριμελές εποπτικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχει το άλλο τραγικό πρόσωπο αυτής της ιστορίας, η αδερφή της άτυχης Ροδούλας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, Γιώργο Κοκοσάλη, η διαδικασία ήταν συναισθηματικά φορτισμένη με τους στενούς συγγενείς του μωρού, τους παππούδες από τη μία και την θεία από την άλλη να βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια για το καλό του μετά το ανείπωτο χτύπημα της μοίρας που έπληξε την οικογένεια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ