ΕΛΛΑΔΑ

Γρίπη: Σε σοβαρή κατάσταση 50χρονος που διεγνώσθη με τον ιό Η1Ν1 - Εξιτήριο για ένα 6χρονο παιδί

Γρίπη: Σε σοβαρή κατάσταση 50χρονος που διεγνώσθη με τον ιό Η1Ν1 - Εξιτήριο για ένα 6χρονο παιδί
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (αρχείου)

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου 50χρονος από το Ηράκλειο, ο οποίος μεταφέρθηκε για επαρκή νοσηλεία στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου (ΓΝΡ) αφού διεγνώσθη με τον ιο Η1Ν1.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, ο συγκεκριμένος άνδρας είναι παραπληγικός με ήδη βεβαρυμμένη υγεία.

Βρίσκεται στη ΜΕΘ από την 12η Φεβρουαρίου και σύμφωνα με το διοιηκητή «έχει χρόνια προβλήματα. Ήρθε στο νοσοκομείο μας έχοντας κάνει το εμβόλιο, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του».

Εξιτήριο έλαβε ένας 6χρονος

Παράλληλα ο κ. Φραγκιαδάκης ενημέρωσε πως την Τετάρτη έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο ένας 6χρονος ο οποίος είχε διαγνωστεί με τον συγκεκριμένο τύπο ιού.

«Το παιδί νοσηλεύτηκε από το προηγούμενο Σάββατο και χθες πήρε εξιτήριο, είναι καλύτερα στην υγεία του και βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο, μπορεί να συνεχίσει, την καθημερινότητά του, με προσοχή, μπαίνοντας σιγά-σιγά και στις υποχρεώσεις του σχολείου του».

Από αρχές του έτους επιβεβαιωμένα περιστατικά στο ΓΝΡ υπήρξαν μόνο έξι, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο ενώ ένα από αυτά κατέληξε πριν από ένα μήνα.

«Υπάρχει μία έξαρση από την προηγούμενη εβδομάδα η οποία θα συνεχιστεί και για την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα πρέπει οι πολίτες κυρίως όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να προσέχουν. Οι γιατροί του νοσοκομείου μας συστήνουν ακόμα και τώρα τον εμβολιασμό διότι βρισκόμαστε ακόμα σε περίοδο έξαρσης η οποία θα διατηρηθεί και όλο το Μάρτιο. Οπότε η σύσταση ισχύει και φυσικά από την νέα περίοδο οι γιατροί τονίζουν την αναγκαιότητα εμβολιασμού του πληθυσμού», ανέφερε στο Πρακτορείο ο διοικητής.

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου βρίσκεται στην 3η θέση στην Ελλάδα, σχετικά με το εμβολιασμένο προσωπικό που υπηρετεί στο ΕΣΥ. «Το ποσοστό που εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο μας ιατρικό, νοσηλευτικό διοικητικό, ανέρχεται στο 55% και βρίσκεται σε υψηλή θέση πανελλαδικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ