ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη Γλυφάδα: Εντοπίστηκαν υπολείμματα δυναμίτιδας στο όχημα

Έκρηξη Γλυφάδα: Εντοπίστηκαν υπολείμματα δυναμίτιδας στο όχημα
Κώστας Πλιάκος/CNN Greece

Υπολείμματα δυναμίτιδας εντοπίστηκαν στο όχημα που εξερράγη σε υπαίθριο πάρκινγκ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας.

Ρεπορτάζ: Κώστας Πλιάκος, Μίνα Καραμήτρου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος, είναι ένας 56χρονος. Τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει γνωστά, οι Αρχές, όμως, αναφέρουν πως τόσο οι πινακίδες όσο και το δίπλωμα έχουν αυστραλέζικα στοιχεία, ενώ το όνομα του οδηγού είναι αραβικό.

Το αυτοκίνητο του τραυματία, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο Ασκληπιείο της Βούλας, καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ χαρακτηριστικό του πόσο ισχυρή ήταν η έκρηξη είναι πως θραύσματα από το αυτοκίνητο πετάχτηκαν στην απέναντι πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές και σε άλλα οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ.

Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, μεταξύ αυτών το εγκληματολογικό και μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Κλειστή αυτή την ώρα είναι η Λεωφόρος Βουλιαγμένης και στα δύο ρεύματα, από την μία πλευρά στο ύψος του Αγίου Νικολάου και από την άλλη σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Οι πληροφορίες αναφορικά με την κατάσταση υγείας του 56χρονου είναι πως φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια.

Πώς περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες τη στιγμή της έκρηξης

Τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης περιέγραψαν στο CNN Greece δύο μάρτυρες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

«Ξαφνικά άκουσα έναν πολύ δυνατό θόρυβο, γυρνάω να δω από πού προήλθε ο θόρυβος και βλέπω ένα αυτοκίνητο να βγάζει καπνούς από απέναντι», είπε ο ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων και συμπλήρωσε: «Μετά από λίγο πήρε φωτιά, η οποία ήταν τόσο μεγάλη που επεκτάθηκε και σε άλλα αυτοκίνητα».

Έτερος αυτόπτης μάρτυρας σημείωσε πως ο οδηγός είχε εγκλωβιστεί μέσα στο αυτοκίνητό και χρειάστηκε η επέμβαση δύο νεαρών για να μπορέσει να βγει.

«Είδα έναν άνθρωπο στη δεξιά πλευρά του συνοδηγού να προσπαθεί να βγει έξω. Δεν μπορούσε να βγει. Φαίνεται είχε φρακάρει η πόρτα», περιέγραψε και προσέθεσε: «Δύο νεαροί πήγαν για να βοηθήσουν και τον έβγαλαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ