Σκουπιδότοπος η Θεσσαλονίκη μετά την Τσικνοπέπτη: Παράτησαν 135 τόνους σκουπίδια στο δρόμο
Σε 135 τόνους ανήλθαν τα απορρίμματα που συγκέντρωσαν, σε λίγες ώρες, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, από το ιστορικό κέντρο της πόλης, μετά τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης.
Μετά τα μεσάνυχτα και έως τα ξημερώματα, οι εργαζόμενοι καθάρισαν τις περιοχές Βασ. Ηρακλείου, Λαδάδικα, πλατεία Χρηματιστηρίου, Κομνηνών και Καπάνι, εκεί όπου είχε στηθεί ένα μεγάλο γλέντι.
«Μόνο από το ιστορικό κέντρο αποκομίσαμε 135 τόνους απορριμμάτων, από την "μπλε" και "πράσινη" γραμμή. Είναι τεράστιο το τονάζ, εάν αντιληφθεί κάποιος ότι πρόκειται για σκουπίδια μιας βραδιάς. Σε καθημερινή βάση, από όλη την Α' δημοτική κοινότητα, συγκεντρώνουμε περίπου 80 τόνους. Δυστυχώς, χάσαμε τελείως την ανακύκλωση διότι μπερδεύτηκαν τα απορρίμματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης.
Ο κ. Ζαχαριάδης έδωσε συγχαρητήρια στους εργαζόμενους για την προσπάθεια, τονίζοντας πως «παρά τις δυσκολίες και την έλλειψη προσωπικού υπάρχει έμπειρο στελεχιακό προσωπικό στον κεντρικό δήμο και αυτό φαίνεται στις δύσκολες καταστάσεις που καταφέρνουμε και ανταποκρινόμαστε».
Πρόταση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων θα φέρει το ισραηλινό ΥΠΕΞ
23:57
Βενεζουέλα: Εφιάλτης δίχως τέλος και μάχη με το χρόνο στα συντρίμμια- Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών
23:48
Flyover: Κλείνει ξανά την Παρασκευή για 48 ώρες τμήμα του Περιφερειακού της Θεσσαλονίκης
23:40
Το TikTok του Αλέξη Τσίπρα για την ΕΛ.Α.Σ: Ανοίγουμε έναν νέο πολιτικό κύκλο
23:33