ΕΛΛΑΔΑ

Υδροστρόβιλος «χτύπησε» πλοίο που ταξίδευε προς την Κεφαλονιά

Υδροστρόβιλος «χτύπησε» πλοίο που ταξίδευε προς την Κεφαλονιά
video grab

«Αντιμέτωπο» με έναν υδροστρόβιλο ήρθε το Fioro di Levante που ταξίδευε από την Κυλλήνη προς τον Πόρο στην Κεφαλονιά.

Το περιστατικό που καταγράφηκε με κάμερα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό καθώς το πλοίο βρέθηκε στο μάτι του υδροστρόβιλου με αποτέλεσμα να αδειάσει όλο του το περιεχόμενο πάνω στο πλοίο: τεράστιες ποσότητες χαλαζιού και βροχής.

Όπως αναφέρει το kefaloniapress.gr λόγω της ποσότητας φουλάρισαν οι υδρορροές και το νερό μπήκε και στο σαλόνι του πλοίου χωρίς όμως να υπάρξει θέμα κινδύνου των επιβατών και του πληρώματος.

Συνήθως το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω απο 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά ...εξανεμίζονται. Οι περισσότεροι υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη.

Η εμφάνιση υδροστρόβιλων οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ