ΕΛΛΑΔΑ

Οικογενειακή τραγωδία Σητεία: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τον συζυγοκτόνο

Οικογενειακή τραγωδία Σητεία: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τον συζυγοκτόνο
neakriti.gr

Φρίκη στο πανελλήνιο προκαλεί το άγριο έγκλημα με θύμα μία 32χρονη μητέρα δύο παιδιών. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. Δράστης της δολοφονίας φέρεται να είναι ο εν διαστάσει σύζυγός της που έχει ήδη παραδοθεί στις Αρχές.

Σύμφωνα με το neakriti.gr πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντος, καθώς και γείτονες της 32χρονης αναφέρουν πως συγγενείς της άτυχης γυναίκας είχαν απευθυνθεί στο παρελθόν στην αστυνομία, αναφορικά με τη στάση και τη συμπεριφορά του 36χρονου, ο οποίος, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, φέρεται να είχε βιαιοπραγήσει κατά της συζύγου του.

Για το λόγο αυτό και η 32χρονη Κατερίνα, την περίοδο των Χριστουγέννων, έφυγε από το σπίτι όπου έμενε με το σύζυγο και τα δύο τους παιδιά - ένα βρέφος μόλις 6 μηνών και ένα παιδί 18 μηνών - και πήγε να διαμείνει με τη μητέρα της.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Σητείας, Νίκος Κοζυράκης, στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV: «Από όσα μου είπαν οι συνάδελφοι της Κατερίνας, η κατάσταση του ζευγαριού ήταν γνωστή. Η 32χρονη παραπονιόταν ότι τη ζήλευε ο σύζυγός της και “σήκωνε χέρι” εναντίον της. Αυτές οι καταστάσεις, οι οποίες επικρατούσαν τον τελευταίο καιρό στο σπίτι της, την ανάγκασαν να φύγει, μαζί με τα δύο της παιδιά».

Πάντως, όπως ανέφερε ο ίδιος «Από ότι μου είπαν, ο 36χρονος ουδέποτε είχε ενοχλήσει ή είχε δημιουργήσει πρόβλημα στην 32χρονη όσο βρισκόταν στην Υπηρεσία της… Τα παιδιά μου είπαν ότι ο 36χρονος ήταν “βαρύς”. Όπως και να έχει, “πέσαμε από τα σύννεφα”».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών και Τοξικολογίας Αριστείδης Τσατσάκης «από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι πρόκειται για ακαριαίο θάνατο, συνέπεια ενός βίαιου στραγγαλισμού που προκάλεσε ασφυξία. Οι ενδείξεις αυτές, δεν κατέδειξαν εκδορές ή αλλά τραύματα, γεγονός που μας οδηγεί στην εικασία ότι δεν υπήρξε άλλου είδους πάλη. Ωστόσο, η νεκροψία- νεκροτομή θα φέρει στο φως τα ακριβή αιτία».



Αιτία του φονικού ήταν οι άγριοι καβγάδες

Σύμφωνα με το cretalive, αιτία για το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα την 32χρονη μητέρα δύο παιδιών ήταν οι προστριβές της ίδιας με τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ίσως και περισσότερο, σε βάρος του 36χρονου είχε γίνει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία με αφορμή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα χαστούκι που έριξε στην σύζυγο του.

Η άτυχη Κατερίνα πήρε την απόφαση να πάρει τα δύο παιδιά και να εγκατασταθεί προσωρινά στο σπίτι της μητέρας της.

Η απόφαση αυτή δεν άρεσε στον 36χρονο, ο οποίος ήθελε πίσω την γυναίκα και τα παιδιά του, τα οποία υπεραγαπά, όπως λέει, μετανιωμένος για όσα συνέβησαν.

«Την έσφιξα από το λαιμό»

Ο 36χρονος πάρκαρε το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της πεθεράς του, η οποία απουσίαζε, ανέβηκε πάνω και άρχισε να λογομαχεί με την 32χρονη με αφορμή προηγούμενο διαπληκτισμό στο τηλέφωνο.

Μάλωσαν, την άρπαξε από το λαιμό, την έσφιξε και όλα τελείωσαν.

Όταν εκείνη σωριάστηκε αναίσθητη στο πάτωμα, συνειδητοποίησε τι είχε κάνει και τράπηκε σε φυγή για να παραδοθεί λίγο αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Ο 36χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

«Την σκότωσε, δεν ανέπνεε»

Η σύζυγος του αδερφού της 32χρονης γυναίκας, ο οποίος την βρήκε στραγγαλισμένη, μίλησε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV για το πώς εντόπισε την άτυχη γυναίκα:

«Ο σύζυγός μου ήρθε στη 1:00 το μεσημέρι από το σπίτι να μου πει ότι θα πάει να πάρει το αλυσοπρίονο από το σπίτι της μαμάς του, της πεθεράς μου, για να πάει να βοηθήσει ένα φίλο του να πάνε να κλαδέψουν κάτι ελιές. Τα μωρά παιδιά ήταν στον ίδιο χώρο μέσα και κάποια στιγμή γύρω στη 1:30 με 2 παρά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Η Κατερίνα πέθανε, την στραγγάλισε! Τη σκότωσε! Δεν αναπνέει!”».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ