Με αποχή από τα μαθήματα και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας «υποδέχονται» προσφυγόπουλα στη Σάμο
Να απέχουν τα παιδιά τους από το σχολείο, από σήμερα Τρίτη και έως την Παρασκευή αποφάσισαν σε γενική συνέλευσή τους οι γονείς των μαθητών του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου.
Ο λόγος είναι η έναρξη λειτουργίας Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με 14 προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολικό κτήριο.
Επιπλέον, πραγματοποιούν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, στην οποία καλούν όλους τους συλλόγους γονέων του νησιού.
Την ίδια ώρα, η ΕΛΜΕ Σάμου καλεί «εκπαιδευτικούς, γονείς και όλους τους φορείς του νησιού σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος να υποδεχθούν όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα».
Στο νησί βρίσκεται προκειμένου να εξετάσει τα ζητήματα που τίθενται από τους γονείς, κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο Τραμπ μηνύει την κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ για «παρεμπόδιση» της μεταναστευτικής πολιτικής του
15:23
Πώς το «A Knight of the Seven Kingdoms» έκανε το Game of Thrones ξανά συναρπαστικό
15:14
Στo Πεκίνο ο Γερμανός Καγκελάριος: Επί τάπητος η σινογερμανική συνεργασία - Τι είπε ο Κινέζος ηγέτης
15:03
Ο Τζέιμι Ντίμον (JPMorgan) προειδοποιεί για ομοιότητες με το 2008 - Κάποιοι «κάνουν ανόητα πράγματα»
14:54